Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bolu'da 57. Alay Vefa Yürüyüşü'ne yüzlerce kişi katıldı

        (Fotoğraflı)

        Faruk Çidem

        BOLU (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 81 ilde eşzamanlı yapılan "57. Alay Vefa Yürüyüşü" Bolu'da yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

        Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yılı etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca 81 ilde eşzamanlı düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" Bolu'da yapıldı.

        Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Muammer Alper, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, daire müdürleri öğrenciler ile vatandaşların katıldığı etkinlikte, Kültür Camii'nde kılınan Sabah Namazı ve şehitler için okunan Mevlidi Şerif'in ardından, katılımcılara buğday çorbası ikramında bulunuldu.

        Daha sonra Vali Baruş ve diğer katılımcılar tarafından dev Türk Bayrağı eşliğinde Kültür Camii'nden Şehitler Mezarlığı'na kadar yüründü. Mezarlıkta konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlü Şahin Ertem, binlerce kefensiz şehidin yattığı Çanakkale'de yazılan eşsiz destanın çok büyük anlam ifade ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

        "250 bin vatan evladının gözünü kırpmadan mukaddesat adına canlarını feda ettiği destanın adıdır Çanakkale. Henüz 15 yaşında ana kuzularının kınalar yakılarak kurban edildiği destanın adıdır Çanakkale. Çanakkale destanını anlamalıyız. Çanakkale ruhunu çok iyi kavramalıyız. Bugün çevremize baktığımızda ülkemiz ve İslam Alemi üzerinde oynanan oyunları gördüğümüzde Çanakkale nasıl Türküyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle ümmet, tek vücut olmuşsa bizlerde aynı o şekilde tek vücut olmalıyız. Tarih boyunca cennet vatanımızın korunması, bayrağımızın renginin solmaması uğrunda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

        (FC-İÇ)

        25.04.2017 16:10:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa