Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüp'te uçurtmalar gökyüzünde renk cümbüşü yaşattı

        (Fotoğraflı)

        Serdal Altıntepe

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediyesi'nin Çocuk Sanat Festivali'nde düzenlediği Uçurtma Şenliği'nde çocuklar uçurtmalarıyla gökyüzünde renk cümbüşü yaşattı.

        Eyüp Belediyesi, 22-23 Nisan tarihleri arasında çocuklar için sürpriz bir kutlama hazırladı. Eyüp Kültür Sanat Merkezi karşısındaki Haliç Etkinlik alanında düzenlenen Çocuk Sanat Festivali'nin ilk gününde çok sayıda eğlenceli aktivite çocuklar için hazırlandı.

        Her yaştan vatandaş uçurtma uçurdu

        Çocuk Sanat Festivali'nde uçurtma şenliği, kukla gösterisi, şişme oyun parkurları, ilizyon gösterisi, masalcı dede ile masal okumaları, minikler mehter 1453, ip ve çuval yarışları gibi etkinlikler yer aldı. Festivalde en renkli görüntüler uçurtma şenliğinde yaşandı. Yediden yetmişe her yaş grubundan vatandaş uçurtmalarıyla gökyüzünde renk cümbüşü yaşattı.

        "Yoğun ve coşkulu katılım var"

        Çocuk Sanat Festivali'nin ilk gününe Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı. Çocuklarla bir süre sohbet eden Başkan Aydın onlarla birlikte selfie çekmeyi de ihmal etmedi. Aydın daha sonra Makedonya'dan gelen 25 öğrenciye hediye takdim etti. Çocuk Sanat Festivali ve 23 Nisan etkinleri hakkında açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

        "Biz bu sene Eyüp Belediyesi olarak farklı bir etkinlik yapalım dedik. Hem 23 Nisan Çocuk Bayramını hem de Çocuk Sanat Festivali'ni birleştirdik. Uçurtma Şenliği, Sanat Festivali, atölyeler, 23 Nisan. Hepsi bir araya gelince gerçekten çok daha sivil çok daha dinamik çok daha hareketli çok daha yoğun katılımla ve coşkuyla ortaya bir tablo çıktı. Makedonya'dan 25 öğrenci kardeşimizde bugün misafirimizdi. Onlar da bu şenliğe katıldılar. Dolayısıyla hem şehrimizin çocukları arasında hem de uluslar arası boyutta bir etkinlik ortaya çıkmış oldu."

        Festivalde aileleriyle birlikte uçurtmaları gökyüzüne havalandıran çocuklar da oldukça mutlu oldukların dile getirdi.

        (SA-ÖFA-Y)

        22.04.2017 14:52:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa