Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hollanda'da gurbetçi iş adamlarına yatırım fırsatları anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ ve Ticareti Sanayi Odası (Elazığ TSO) tarafından Hollanda'nın Den Haag kentinde, gurbetçi iş adamlarına yatırım fırsatları anlatıldı.

        Cazibe Merkezleri Programı ve Elazığ'da uygulanan diğer devlet desteklerinin gurbetçi iş adamlarına aktarılması için Elazığ TSO Başkanı İdris Alan'la birlikte 11 kişilik heyet Hollanda'da Türklerin en yoğun olduğu Den Haag kentinde toplantı yaptı. Rotterdam Türkiye Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Den Haag Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Okçuoğlu, Palu Aşağımirahmet Köyü Dernek Başkanı Mehmet Küçüksu ve çok sayıda işadamı heyetin toplantısına katıldı.

        İşadamlarını Elazığ'a yatırıma davet eden Elazığ TSO Başkanı İdris Alan,"Türkiye artık 1990'lı yılların güçsüz ve dış desteklerle ayakta durmaya çalışan bir ülkesi değildir. Son dönemlerde sizlerin buralarda daha yakından tanık olduğunuz ve Başkonsolosumuzun takdire şayan dik duruşu ile kamuoyuna yansıyan malum gelişmelere şahitsiniz. Türkiye artık büyüyor ve bu büyüme birçok kesimi rahatsız etmektedir. Bugün ülkemizde hükümetimiz geri kalmış yörelerin kalkınması ve kaynaklarının ekonomiye kazandırılması hususunda çok önemli destekler ve teşvikler vermektedir.

        Yoğun girişimlerimiz sayesinde İlimiz OSB'de yapılacak yatırımlar artık teşviklerde 6. Bölge desteklerinden istifade ediyor. Cazibe Merkezileri ve Teşvik Yasası ile birlikte Cumhuriyet tarihimizin özel sektöre sağladığı en büyük ve kapsamlı desteklerle karşı karşıyayız"dedi.

        İş adamlarının kendi topraklarına yatırım yapması için önemli bir fırsat yakaladıklarını aktaran Alan;" " İlimiz imkanları ve avantajlarına baktığımız zaman sizleri sadece Elazığ'a yatırıma değil aynı zamanda bir koyup 10 kazanmaya davet ediyorum. Bugün desteklerin ve teşviklerin neler getirdiği hususunda sizlere detaylı bir sunu yaparak sorularınızı cevaplandıracağız. Bu bir başlangıçtır. Sizlere vermiş olduğumuz iletişim bilgileri ile bizlere her zaman ulaşabilirsiniz" diye ifade etti.

        Daha sonra heyetti bulunan uzmanlar, Elazığ'da yatırım yapmak isteyenler için sunulan teşviklerle detaylı bilgi aktardı.

        (HİV-Y)

        08.04.2017 14:44:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa