Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Trabzon Milletvekillerinin referandum çalışmaları sürüyor

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora referandum çalışmalarını sürdürüyor.

        Adnan Günnar, halk oylaması çalışmalarını Şalpazarı ilçesinde sürdürdü. İlçede esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Günnar, "Anayasa değişikliği ile ülkemizi yeni bir hükümet sistemine kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. İnşallah bu Aziz Milletimiz geçmişte çağları açıp çağları kapatan ataları gibi 16 Nisan'da sandıkta gerekeni yaparak ve Güçlü bir 'Evet' ile ülkemizde geleceğe daha da ümitle bakabilmemize vesile olacak.Bunu biz yapacağız hep beraber Türkiye olarak Allah'ın izni ve inayetiyle inşallah başaracağız. 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması bir siyasi partinin genel seçimlerde ki gibi iktidar olma seçimi değil ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir referandumdur. Öyle bir sürü yalan yanlış kafa karıştırıcı fitne ve fesatlıklarla bu ülkede bir yere varılamaz. Mevlana der ki destinin içindeki dışına sızar sizin içinizde bin tane fitne oluşturacak fikir olursa elbette zikrinizde aynı istikamette olacaktır. Bu referandum kampanyası sürecinde bu hayırcı cephenin ağzından bir tane ümit verici güzel bir söz ya da fikir duyabildiniz mi? Dervişin fikri neyse zikri de odur. Neymiş efendim OHAL uygulaması olan bir ülkede sağlıklı referandum mu olurmuş? olur efendim olur. Elin Fransası'nda oluyor da bizde niye olmuyormuş? üstelik Paris'te bir patlama olayının ardından alınan olağanüstü hal kararı bu bizdeki gibi 15 Temmuz darbe kalkışmasına maruz kalmadıkları halde yaklaşık bir buçuk yıldır da devam etmektedirler. Bunlar böyle ne dediklerini lafın nereye gideceğini hesap etmeden bir solukta kırk yalan söyleme gayretindeler. Ama bizim yapmak istediğimiz şey bir anayasa değişikliğidir. Bu değişiklikleri içeren anayasa değişiklik maddeleri de ortada. Milletimize olan inancımız tamdır" dedi. Günnar anayasa değişikliğinin 13. maddesini de anlatarak, "13. maddeye göre disiplin mahkemeleri dışında askeri mahkemeler kurulamayacak. Ancak savaş halinde asker kişilerin görevleri ile ilgili olarak işledikleri suçlara ait davalara bakmakla görevli askeri mahkemeler kurulabilecek" diye konuştu.

        "Sabah oy ver, akşam hükümet kurulsun"

        AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmalarıyla ilgili ziyaretlerini sürdürüyor. Trabzon ve ilçelerinde yeni anayasayla ilgili olarak vatandaşları bilgilendiren Milletvekili Cora'nın dünkü durağı Şalpazarı oldu. Burada vatandaşlarla tek tek kucaklaşan Cora, yeni anayasanın temel prensipleri ile bilgi vermenin yanı sıra anayasanın düzenlenen maddelerinin detaylarını da anlatıyor. Türkiye'nin önünün açılması için 16 Nisan'ın milat olduğunun altını çizen Cora, halkın iradesiyle hükümetin kurulacağını, sabah oy verildikten sonra akşam hükümetin kurulacağını söyledi. Türkiye'nin artık kendi milli sanayisini üretmeye başladığına dikkat çeken Cora "Herkes Türkiye'den korkmaya başladı. Türkiye'den korktukça müdahalelerini farklı farklı konseptte gerçekleştirmeye çalışıyorlar. En son da bildiğiniz gibi FETÖ üzerinden Türkiye'de oyunlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bizde diyoruz ki artık buna müsaade etmeyeceğiz. Türkiye güçlü bir ülke olacak, lider bir ülke olacak. Türkiye'nin güçlü olabilmesi için öncelikle 5 yıllık iktidarları sigortalı hale getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

        Vatandaşın önüne sandık geldiğinde Cumhurbaşkanını seçmenin hükümeti seçmek olacağına dikkat çeken AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, bu konuda da, "Önümüze iki sandık gelecek birinde Cumhurbaşkanı adaylarına bakıp oyunuzu sabah vereceksiniz akşam hükümet kurulacak. Diğer sandık için de bakacaksınız kim benim sorumlarını TBMM'ye taşır, kim o sorunlarla ilgili kanun çıkarır diye değerlendirip ona göre oyunuzu kullanacaksınız. Güçlü bir Meclis olacak güçlü bir Cumhurbaşkanı olacak. Her şeyden önemlisi sabah oy verip akşam kurulacak olan hükümetle beraber güvenoyu da tesis edilmiş olacak. Yani güvenoyunu sandıkta vermiş olacağız ve Meclis'ten güvenoyu problemini ortadan kaldırmış olacak" diye konuştu.

        (BK-ÖS-Y).

        06.04.2017 16:41:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa