Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2017 yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Aslan

        ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'ın 2017 yılı 2. Koordinasyon Kurulu Toplantısı Erzincan Valisi Ali Arslantaş'ın başkanlığında yapıldı.

        Gerçekleştirilen toplantıda, yatırımcı kuruluşların il genelinde yürüttükleri çalışmalar ele alınarak, ilgili kurum temsilcileri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

        Erzincan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Fatih Acar, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluş müdürleri ve bazı bölge müdürleri katıldı.

        Toplantı öncesi açılış konuşmasını yaparak il genelindeki projeler hakkında genel değerlendirmede bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 2017 yılında ilimizde yerel yönetimler hariç 235 projenin uygulandığını söyledi.

        Erzincan Valisi Ali Arslantaş konuşmasının devamında; "Kamu kurum ve kuruluşları olarak vatandaş odaklı yönetim anlayışı içerisinde, vatandaşlarımızın önerilerini de göz önün de bulundurarak zaman kaybına yol açmadan, sorunları mahallinde çözmek suretiyle kamu hizmetlerindeki kaliteyi yükseltmek istiyoruz. Bu amaçla her ay muhtarlar, halk ve güvenlik toplantıları ve altı ayda bir ekonomik toplantılar düzenlenmektedir.

        Bu toplantılarda vatandaşlarımızın sorunlarına doğrudan çözüm sağlamanın yanında; ilimizin kalkınması, yatırım ve istihdam konuları görüşülmekte ve gerekli kararlar alınmaktadır.

        Kamu yatırımları söz konusu olduğunda; ilimizde kısa olan inşaat mevsimini en iyi şekilde değerlendirmek ve yatırımları planlanan sürede tamamlamak istiyoruz. Bu amaçla inşaat sezonundan önce proje hazırlık ve ihale süreçlerinin tamamlanmasına önem veriyoruz.

        2017 yılında yapılan yatırımların proje bedelleri 3.9 milyar TL, önceki yıllar harcaması 1.5 milyar TL, 2017 yılı ödeneği 285 milyon TL'dir. İnşaat sezonu henüz başlamadığından 15 milyon TL harcanarak yüzde 6 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

        Ayrıca 2017 yılında İl Özel İdaresi bütçesinden 17.6 milyon TL ve KÖYDES programından 19.7 milyon TL olmak üzere, yatırımlara 37.3 milyon TL ödenek ayrılmıştır.

        2017 yılı yatırımlarını önemli projelere göre değerlendirdiğimizde; Karayollarında; Çevre Yolu Çağlayan kavşağındaki çalışmaların 2017 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

        Refahiye-Erzincan 60 km bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. 2017 yılında 3 adet TIR parkı, eksik kavşak imalatları yapılacaktır.

        Kemaliye-Dutluca Ayrımı- 8. Bölge (Elazığ) Hududu Yolunun (22 km) projenin bedeli 590 milyon TL olup, projesi tamamlanmıştır. Genel Müdürlük tarafından ihale edilmesi planlanmaktadır.

        Erzincan-Başköy-Çayırlı Yolu (Mecidiyeköy-Başköy arası); 20 km projenin bedeli 55 milyon TL'dir. İhalesi yapılmış olup, değerlendirme süreci devam etmektedir.

        Eğitim Sektöründe; Erzincan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Diş Hekimliği Fakültesi, Rektörlük Binası, Tıp Fakültesi Derslik Binalarında ortalama yüzde 83 fiziki gerçekleşme seviyesinde çalışmalar devam etmektedir.

        500 Öğrencilik 2. Yüksek Öğrenim Yurdu yüzde 72 fiziki gerçekleşme seviyesinde devam etmektedir.

        Üzümlü İmam Hatip Lisesinin (16 Derslik) yaklaşık maliyeti hazırlanmaktadır.

        Otlukbeli Lisesinin arsa işlemleri devam etmektedir.

        Çayırlı Öğretmenevi, Merkez Özel Eğitim Okulu ve Bayırbağ İmam Hatip Lisesi; 2017 yılı yatırım programına alınmıştır.

        Gençlik ve spor sektöründe;3000 Kişilik Spor Salonunun geçici kabulü yapılmıştır.

        Üzümlü Gençlik Merkezi yüzde 40 seviyesinde devam etmektedir.

        Demirkent Çok Amaçlı Spor Salonunun yer teslimi yapılarak işe başlanmıştır.

        Sağlık Sektöründe; 250 Yataklı Hastane İnşaatının proje bedeli 80 milyon TL olup, ihale işlemleri tamamlanarak yer teslimi yapılmıştır. İnşaat sezonunda yapımına başlanacaktır.

        Tarım sektöründe önemli yatırımlardan olan Çayırlı Turnaçayırı Barajı yapımı devam etmektedir.

        TOKİ yatırımlarının bedeli 1 milyar TL'ye konut sayısı 10.630 adede ulaşmıştır.

        İl Özel İdaresi yatırım programında bulunan 268 projeden; 1 adedi bitirilmiş, 53 adedi devam etmekte, 137 proje ise ihale aşamasındır. KÖYDES programı hazırlıkları hızla devam etmektedir.

        İlimizde inşaat sezonunun başlamasına sayılı günler kaldığı dikkate alınarak, projelerin hazırlık ve ihale işlemlerinin tamamlanması ve sezonda inşaata başlanması önem taşımaktadır.

        Yatırımcı kuruluşların yöneticileri tarafından, devam eden yatırımların uygulanma durumları ve koordinasyonu gerektiren konularda kurul üyelerine bilgi verilecektir.

        Tüm kuruluşların yöneticilerine ve personeline teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim." dedi.

        (AA-Y)

        06.04.2017 10:07:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzincan İlçeleri
        Tüm Erzincan Haberleri
         Erzincan

        Erzincan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa