Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'da ücretsiz 1 milyon fidan dağıtılıyor

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin son yıllarda çiftçilere yönelik yaptığı yardım ve destekler artarak devam ediyor.

        Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığının kurulmasıyla birlikte, Malatya'daki tarım ve çiftçilere önemli katkılar sunan Büyükşehir Belediyesi, Malatya iklimine uyumlu alternatif ücretsiz meyve fidanları dağıtıyor. Geçtiğimiz yıl ilkbahar ve son bahar mevsiminde Orman ve Su işleri Bakanlığı ile yürütülen ortak proje kapsamında 700 bin dolayında ücretsiz fidan dağıtan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, aynı proje kapsamında şimdi de 300 bin adet ücretsiz meyve fidanı dağıtıyor. Geçtiğimiz yıl dağıtılan 700 bine yakın fidan ile birlikte toplamda 1 milyon meyve fidanı ücretsiz dağıtılmış olacak.

        Dağıtım ilçelerde yapılıyor

        Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz olarak çiftçilere dağıtılan 300 bin adet meyve fidanının dağıtımına başladı. İlçe merkezlerinde yapılan dağıtımlar, bugüne kadar Akçadağ, Arapgir ve Hekimhan'da gerçekleştirilirken, aynı dağıtımların Kuluncak, Darende, Doğanşehir, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde devam edeceği, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri için ise merkezde dağıtım yapılacağı kaydedildi.

        Bilgilendirme ve rehberlik hizmetleri de veriliyor

        Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından ücretsiz fidan dağıtımının yanı sıra, çiftçilere düzenli olarak bilgilendirme, rehberlik ve hibe projeleri konularında da önemli hizmetler veriliyor.

        (CÖ-SD-Y)

        05.04.2017 13:00:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa