Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep'te Ufka yolculuk 5. "Kur'an-ı Kerim meal yarışması"

        - Gaziantep'teki yarışmaya 7 Bin 500 kişi katıldı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Türkiye genelinde Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında düzenlenen "Ufka Yolculuk 5, Kur'an-ı Kerim Meal Yarışmasın" Gaziantep'te 7 bin 500 kişi yarışmacının katılımıyla gerçekleşti.

        Şehitkamil Belediyesinin destekleriyle Server Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve Türkiye geneli 600 bin başvurunun yapıldığı sınava Gaziantep genelinde ise çeşitli kategorilerde 7 bin 500 başvuru oldu. Yarışma Araban, Nurdağı, İslahiye, Nizip, Karkamış, Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde yapılırken, yarışma tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep Cezaevlerinde de yapıldı. Hasan Ali Yücel Lisesi, Ömer Özmimar İmam Hatip Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Teknik Meslek Lisesi, Gaziantep Lisesi ve M. Rüştü Uzel, Servi Erdemoğlu Ortaokulu, Şehit Adem Yavuz İlkokulu olmak üzere 7 okulda düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gelen yarışmacılar, heyecanla sınav saatini bekledi. Gaziantep merkezde 7 okulda yapılan sınav saat 10.00'da başladı.

        "Fadıloğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum"

        Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının 5. düzenlediklerini belirten Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mehmet Tandırcıoğlu, "Bu yıl ise Kuran'ı Kerim Meal bilgi yarışmamız Türkiye genelinde 600 bini aşkın, Gaziantep'te ise 7 ilçemizde gerçekleştirilmek üzere 7.500 kayıt alındı. Yarışmamız tüm Türkiye de olduğu gibi Gaziantep Cezaevlerinde de organize ediliyor. Türkiye'deki ÖSYM sisteminde en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonunu, hem de tamamı gönüllülerden oluşan bir ekiple düzenleniyor. Sınav kayıtları www.ufkayolculuk.com web sitemizden online olarak alındı. Gaziantep ilimizde merkezde Hasan Ali Yücel Lisesi, Ömer Özmimar İmam Hatip Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Teknik Meslek Lisesi, Gaziantep Lisesi ve M.Rüştü Uzel, Servi Erdemoğlu Ortaokulu, Şehit Adem Yavuz İlkokulu olmak üzere 7 okulda yapılmakta. Bunun yanı sıra yarışmamız Araban, Nurdağı, İslahiye, Nizip, Karkamış, Oğuzeli ve Yavuzeli olmak üzere 7 ilçemizde aynı anda sınav yapılmaktadır. Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılarımıza Türkiye geneli umre ödülü başta olmak üzere, laptop, akıllı telefon ve çeşitli ödüller verilecek. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz bu yarışmada, bizlere daha önceki yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmada da desteklerini sunan başta Şehitkamil Belediye Başkan Rıdvan Fadıloğlu'na, Araban Belediyesi'ne, Erdem Koleji Özel Okullarına ve Asil Grup'a yürekten teşekkür ediyorum. Tüm yarışmacılarımıza yürekten başarılar diliyorum" diye konuştu.

        (KU-OE-Y)

        02.04.2017 15:48:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa