Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Partili Tin, 'eyalet' söylemlerini yalanladı

        (Fotoğraflı)

        DENİZLİ (İHA)- AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, referandum çalışmaları kapsamında Çameli ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

        AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çameli ilçesine bağlı Kınıkyeri, Cumaalanı, Güzelyurt, Çamlıbel, Yeşilyayla, Kalınkoz, Yaylapınar, Kolak, Kocaova ve Gökçeyaka Mahallerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Tin'e Çameli ziyaretinde Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve partililer eşlik etti. Tin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatarak, 'eyalet' kurulacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

        Ziyaret ettiği mahallelerde Anayasa değişiklik paketinde nelerin yer aldığını ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin neler getirdiğini anlatan Tin, halk oylamasına sunulan Anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Tin, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü koruma altına almak ve bir bütün olarak muhafaza etmek bizim için hayati bir meseledir. Herhangi bir kitlenin ya da herhangi bir gücün bu ülkenin temel değerlerini yaralamasına ya da zarar vermesine asla müsaade etmeyiz. Anayasamızın 3'ncü maddesine göre 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' bu madde asla değiştirilemez ve hatta değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Bu madde üzerinden rant devşirme peşinde olanlar bilsinler ki, devletimizin temel ilkelerine ve değerlerine ne el sürdürürüz ne de dil uzattırırız" dedi.

        Muhalefetin milleti kandırmak için her türlü yalana başvurduğunu söyleyen Milletvekili Şahin Tin, " 'Hayır' propagandası yapan muhalefet, milletimizin aklını bulandırmak için yalan yanlış bilgileri kamuoyuna sürmeye devam ediyor. Şimdide ülkenin eyaletlere bölüneceği yönünde deli saçması bir yalanla milletimizi meşgul ediyorlar. Oysa bilinmelidir ki, Anayasa değişiklik paketinin herhangi bir maddesinde doğrudan ya da dolaylı olarak 'eyalet' ifadesi geçmemektedir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanının veya başka bir merciinin eyalet kurmak gibi bir yetkisi kesinlikle yoktur. İddia edildiğinin aksine kamu tüzel kişiliklerinin tüm faaliyetleri, devlet merkezi idaresine bağlı ve kanunlar çerçevesinde yürütülür. Kamu tüzel kişilikleri, başta anayasa olmak üzere ilgili kanunların çizdiği çerçevede kurulur ve işlevlerini yürütürler. Bu nedenle Anayasa da yeri olmayan, 'eyalet kurma' gibi hükmü bulunmayan ifadeler düpedüz yalandan ibarettir" diye konuştu.

        (MT-Y)

        02.04.2017 11:58:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa