Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları il finali yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Salih Keskin

        MARDİN (İHA) - Mardin'de lise ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nın il finali yapıldı.

        Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başarısını ifade etmek ve bu tür başarılarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla organize edilen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nın il finali yapıldı. Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan "Hedefe Doğru 4 Başlık 7 Adım Projesi" kapsamında düzenlenen 2. Geleneksel Lise ve Ortaokullar Arası Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nın il finali Mardin Artuklu Üniversitesi AKM salonunda gerçekleştirildi. İl finaline 3'er gruplar halinde 10 ilçeden toplam 30 ortaokul ve 30 lise öğrencisi olmak üzere 60 öğrenci katıldı.

        Yarışmanın sonunda ortaokullar arasında, Mazıdağı Yunus Emre Ortaokulu birinci, Artuklu Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Dargeçit Atatürk Ortaokulu üçüncü oldu. Liseler arasında ise, Kızıltepe Özel Mavi Kavram Temel Lisesi birinci, Midyat Anadolu Lisesi ikinci ve Nusaybin Özel Final Temel Lisesi üçüncü oldu.

        Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "Azmin ve çalışmanın insanları nerelere getirebileceğini gösteren, dünyaya nasıl imza atılabileceğini bize kanıtlamış Aziz Sancar adına düzenlenen ve bu yıl 2'ncisi düzenleyerek 'Geleneksel' hale getirdiğimiz bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        (İHA-MP-Y)

        27.03.2017 10:45:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa