Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahta Fen Lisesi Erkek Öğrenci Yurdunun temeli dualar eşliğinde atıldı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Türkoğlu

        ADIYAMAN (İHA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 100 kişilik erkek öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı.

        Küçük Sanayi Sitesi civarında kurulacak olan Kahta Fen Lisesi Erkek Öğrenci Yurdunun temel atma törenine, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan törenin selamlama konuşmasını Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen yaptı.

        Kahta ilçesinde eğitim gören öğrenci sayısının birçok ilden yüksek olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, "Kahta'mız, öğrenci sayısı bakımından bir çok ilden daha fazla potansiyele sahiptir. Kırsalda eğitim gören öğrencimiz il genelinde taşımalı eğitimin yaklaşık dörtte biri ilçemizde yapılmaktadır. Kırsal bölge içerisinde ki öğrencilerimizin fazlalılığı, Gerger ve Sincik başta olmak üzere her sene çevre ilçelerden, yaklaşık 250 öğrencimiz ilçemize geliyor. Buda ilçemizde ciddi bir barınma ihtiyacını ortaya çıkarıyor. Özel yurtlarda ve pansiyonlarda karşılaştığımız sorunlar ve yaşanan facialar halkımızın devlet yurtlarına ve pansiyonlarına olan güveni, devlet pansiyonlarına katılımını artırdı. 2005 yılında 452 olan pansiyon kapasitesi 2017 yılında yaklaşık 5 kat artarak 2122 kapasitesine ulaştı" dedi.

        Kahta ilçesinde yapılan yurtların yüzde 80'nine yakınının son 12 yıllık dönem içerisinde yapıldığını belirten Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, "Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız ile ilçenin sorunlarını istişare ederek en iyi şekilde hizmet getirmek noktasında bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bir bütünlük içerisinde ilçemize hizmet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, koalisyonların olduğu bir hükümette istikrar olamayacağını vurguladığı konuşmasında, "Kahta'da son 12 yılda 30 temel öğretim, 13 lise ve 7'si anaokulu olmak üzere 50 tane okul yaptık. Bu okullarla beraber 690 dersliğimizi ilçemize kazandırdık. Cumhuriyet yıllarında yapılanlara bakıyoruz birde bizim son 12 yılda yaptıklarımıza baktığımız da muazzam büyümeyi görebiliyoruz. Bu yapılan yatırımlar istikrar olmasaydı yapılamazdı. Eğer koalisyonlar devam etse istikrar olmazsa biz Gölbaşı'ndan Kahta'ya gelecek olan hızlı treni hayal bile edemezdik. Bırakın hızlı treni kara treni bile hayal edemiyorduk. Hızlı trende gelsin, yük treni de gelsin. Hem sanayimiz gelişsin hem de insanlarımız en iyi imkanlardan faydalansın" dedi.

        Yapılan konuşmalarından ardından dualar eşliğinde 100 erkek öğrenci yurdunun temeli atıldı.

        TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, temel atma törenin ardından Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

        (HT-AHM)

        25.03.2017 12:12:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa