Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oğuzeli MYO öğrencilerinden denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne teknik gezi

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te üniversite öğrencileri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nü gezdi.

        Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programı öğrencileri, Denetimli Serbestlik dersi kapsamında Öğr. Gör. Ali Altunbaş koordinatörlüğünde Adalet Bakanlığı Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne düzenlenen teknik geziye katıldı. Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Serdal Dalhan tarafından öğrencilere denetimli serbestlik uygulaması hakkında sunum yapıldı. Dalhan sunumunda, denetimli serbestlik tedbirinin şüpheli, sanık ve hükümlüler hakkında mahkemelerce verilen alternatif ceza ve tedbirlerin uygulanması, şüpheli, sanık ve hükümlülerin toplum içinde denetim, takip ve iyileştirilmesini kapsayan faaliyet ve uygulamaların bütünü olduğunu söyledi. Dalhan, denetimli serbestliği diğer bir ifadeyle, hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek, tekrar suç işlemelerinin önlenmesi, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin takip edilmesi, madde bağımlılarının rehabilitasyonu, mağdurların uğradıkları zararın giderilmesi ve bu yolla toplumun korunması olarak tanımladı.

        Dalhan, "Kanunlarımızda kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar, hapis cezasının ertelenmesi, tedavi amacıyla denetimli serbestlik, adli kontrol, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve koşullu salıverme gibi durumlarda mahkemeler tarafından denetimli serbestlik kararı verildiğinde bu karar Denetimli Serbestlik Müdürlükleri tarafından kamuya yararlı ücretsiz bir işte çalıştırma, belirlenen bir konutta denetim ve gözetim altında bulunma, belirlenen yerlere imza yükümlülüğü, belirlenen programlara katılma, belirlenen bir sürede tedaviye tabi tutma şeklinde icra edilir. Buradaki amaç bu denetimlere tabi tutulan kişilerin takip ve iyileştirilmesi ve tekrar topluma kazandırılması" ifadelerini kullandı.

        Öğrenciler yapılan geziden memnuniyetini dile getirirken, Öğr. Gör. Ali Altunbaş,"Gezi sayesinde teoride öğrettiğimiz bilgilerin uygulamada karşılığının nasıl olduğunu ve öğrencilerce merak edilen birçok konuyu burada görme fırsatı elde etmiş olduk" diye konuştu.

        Sunumun ardından Müdür Yardımcısı Serdal Dalhan ve Denetimli Serbestlik Uzmanları tarafından öğrencilere Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde yapılan faaliyetler tanıtıldı.

        (KU-SD-Y)

        24.03.2017 12:52:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa