Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        11 bin kişinin sınav heyecanı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun genelinde Pazar günü yapılacak olan ve yaklaşık 11 bin kişinin katılacağı bilgi ve kültür yarışmasının sonuçlarının çok faydalı olacağını söyledi.

        İlkadım Belediyesi ile Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü arasında uluslararası çapta organize edilen yarışmanın Samsun ayağındaki 5'inci Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması 26 Mart Pazar günü saat 10.00'da yapılacak.

        17 ilçede 52 okulda ve 5 cezaevinde sınav

        Kur'an-ı Kerim meali okuyarak yarışmaya hazırlanan 11 bin kişi, pazar günü 17 ilçede 52 okulda, 5 cezaevinde 450 gönüllü gözetmen tarafından yapılacak sınavda ter dökecek. Uluslararası çapta organize edilen 5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Samsun genelinde organizasyonunu İlkadım Belediyesi ve Yıldız Gençlik Spor Kulubü ile birlikte organize ediyor.

        İnsan hayatını şekillendirmesinde Kur'an ve Sünnet'in çok önemli kaynaklar olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan Tok, "Bu tür kültürel faaliyetlerimiz şehrimiz ve ülkemiz insanı yanında, tüm dünya Müslümanları için önemlidir. Bu bilgi ve kültür yarışmasıyla, toplumun her kesimini Allah'ın son mesajı ile buluşturacağız. Gayemiz, Kur'an'ı anlayarak okuma konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmanın yanında okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır" dedi.

        46 umre seyahati ve dost ülkeye yolculuk

        Tamamı gönüllülerden oluşan ve en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu unvanıyla 26 Mart Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 81 ili ve KKTC'nde düzenlenecek sınavda dereceye gireceklere 46 umre seyahati veya dost ülkeye yolculuk, para ödülleri ve çok sayıda çeşitli ödüller dağıtılacak.

        (SAM-SLH-Y)

        23.03.2017 19:02:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa