Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Orman Haftası ve Ağaç Bayramı, Kastamonu'da kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - 21 Mart Orman Haftası ve Ağaçlandırma Bayramı, Kastamonu'da kutlandı.

        Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından İstanbul-Kastamonu karayolunda Zübeyde Hanım Çeşmesi Mevkisinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Belediye Başkan Vekili Eşref Can ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Törende konuşan Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, "Bundan aşağı yukarı bir ay önceydi sanırım, sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızla birlikte Kastamonu'da bir orman tatbikatına katıldık. O tatbikat vesilesiyle Kastamonu'muzun orman ile ilgili bilgilerini detaylı bir şekilde burada hep birlikte öğrendik. Az önce Bölge Müdürümüzün de dediği gibi, 'ormancılık açısından Kastamonu Türkiyemizin başkentidir'. Umarım bu potansiyelimiz, bundan sonra Kastamonu'muzun daha da gelişmesi noktasında ciddi bir gayret gösterir. Bu duygu ve düşüncelerle Orman Haftası ve Ağaç Bayramı Etkinlikleri kapsamında yapılacak bütün çalışmalarında Orman Bölge Müdürlüğümüze başarılar diliyorum" dedi.

        Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer ise, ormanların günümüzde insanlığın ortak değeri haline geldiğini belirterek, "Genel alanının yüzde 67'si gibi bir ormanlık alan ve 206 adedi endemik tür olmak üzere zengin bitki ve hayvan varlığına sahip olup ülkemiz ormancılığında önemli bir yeri olan Kastamonu, yapılan orman bakım çalışmaları sonucu yılda 1 milyon 830 bin metreküp dikili ağaç damgalanarak Kastamonu köylümüzle, kırsaldaki insanlarımızla birlikte 1 milyon 450 bin metreküp orman emvali üretiyor. Kastamonu ekonomisine ciddi bir kaynak oluşturuyor ve binlerce insanımıza iş sağlıyoruz. İlimiz genelinde 1 şehir ormanı, 18 piknik mesire yeri ile halkımıza hizmet ediyor, tesis edilen 6 adet bal ormanı ile arıcılığa destek sağlıyoruz. Son 5 yılda 2 bin 622 aileye 15 milyon 113 bin TL fenni arıcılık, süt sığırcılığı, manda yetiştiriciliği, ahşap köy evlerinin elektrik tesisatının yenilenmesi, güneş enerjisi gibi çeşitli alanlarda ORKÖY kredisi temin ettik. Yine, ilimizdeki 3 adet fidanlığımızda her yıl üretilen milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucu son 5 yılda yaklaşık 17 milyon adet fidan üretip 106 bin dekar alanda 9 milyon 600 bin adet fidanın dikimini gerçekleştirdik" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Abdulhak Hamit İlkokulu Halk Oyunları ekibi gösterisini sundu. Daha sonra şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın ardından Hatıra Ormanı'na geçilerek burada fidan dikimi gerçekleştirildi.

        (Vİ-RFK-Y)

        23.03.2017 16:28:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa