Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevruz Bolu'da coşkuyla kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Bülent Velioğlu

        BOLU (İHA) - Bolu Belediyesi ve TÜRKSOY işbirliği ile hazırlanan etkinliklerle Nevruz Bayramı coşkuyla kutladı. İl Kültür Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen etkinliklerde Türk Dünyasından birçok sanatçı ve yöresel halk oyunu ekipleri sahne aldı.

        Nevruz kutlamaları Kültür İl Müdürlüğü önünde yakılan Nevruz ateşiyle başladı. Bolu Vali Yardımcısı Ünal Çoşkun, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcı TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı Nevruz Ateşini yakarak örs üzerinde sembolik olarak demir dövdü.

        Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu yaptığı konuşmada, "Uluslararası Köroğlu Festivali ile birlikte Türk Dünyası'nın buluşma noktası haline gelen Bolumuzda artık Nevruz daha bir özel. Türk Dünyası Nevruz'da da Bolu'da buluşmaya hazırlanıyoruz. Tüm Türk Dünyası'nda bir tek Nevruz Tepesi Bolumuzun Seben ilçesinde var. Alpagut Köyü'ndeki bu tepede yüzyıllardır kudret ateşi yakıyor, her Nevruz'da çekiç ile demir dövüyor, türküler, danslar eşliğinde geleneklerimizi yaşatıyor, genç nesillere aktarıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'ın öncülüğünü yaptığı çalışmalarla inşallah en kısa zamanda o tepe, Nevruz'da Türk halklarının, akraba toplulukların buluşma noktası da olacak" dedi.

        Bolu Vali Yardımcısı Ünal Çoşkun ise, "Bizim çocukluğumuz Türk Dünyasının zor günlerine denk geliyor. Çeşitli hikaye kitaplarında kardeşlerimizin sıkıntılarını okuyarak ve üzülerek büyüdük. Ancak bugün Türk Dünyası 7 Devlette kocaman bir devletler silsilesi haline geldi. Onun için bizim için bugünler bizim için bahtiyar günler, mutlu günler, bizim için bayram olan günler. Bu vesile ile tüm kardeşlerimin Nevruz Bayramını kutluyorum" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Türk Dünyası'nda gelen sanatçılar ve yöresel halk oyunları ekipleri sahne aldı. Sahnede yöresel oyunlarını sergileyen halk oyunları ekipleri vatandaşların büyük beğenisi topladı. Gösterilerin sonunda Protokol üyeleri tarafından Türk Dünyasından gelen misafirlere çiçek takdim edildi.

        (BV-İÇ)

        22.03.2017 16:15:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa