Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köktaş: "Milletimizden güçlü bir destek istiyoruz"

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "16 Nisan'da aydınlık Türkiye'nin kapılarını ardına kadar açmak, Türkiye'yi büyük hedeflere taşımak için aziz milletimizden bir kez daha güçlü bir destek istiyoruz" dedi.

        AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması süreci kapsamında Atakum ve Ladik ilçelerinde bir dizi programlar gerçekleştirdi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlçe Başkanı Haluk Köksoy, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, İlçe Başkanı Fikret Baştan, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyeleri Meliha Bayraktar, İlhan Kara, belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilat üyelerinin katılımı ile Mimar Sinan ve Yeni Mahalle sakinleri ile çay sohbeti, Atakum Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği'ne ziyaret, Ensar Vakfı'nda öğrencilerle sohbet, Atakum ve Ladik İlçe Seçim Koordinasyon Merkezlerinde teşkilat üyeleri ve vatandaşlarla ve Ladik ilçesinde mahalle muhtarları ile toplantı gerçekleştiren Milletvekili Köktaş, yoğun geçen programlarında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin faydaları üzerinde konuşmalar gerçekleştirerek kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi.

        "Kafa karışıklığı peşindeler"

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında yalan yanlış bilgilerle insanların kafasının karıştırılmaya çalıştığını dile getiren Milletvekili Köktaş, "Bunlardan biri de rejim elden gidiyor. 'Cumhuriyet elden gidiyor' diye yaygara koparmaya çalışıyorlar. Fakat Türkiye'nin rejim sorunu Genel Başkanımız Binali Yıldırım'ın vurguladığı gibi 1923'te bitmiştir. Cumhuriyet, milletimizin en kıymetli kazanımıdır ve Türkiye'nin rejimi demokratik bir cumhuriyettir. 18 maddelik Anayasa değişikliğini, rejim değişikliği olarak nitelemeye yeltenenler, kafa karışıklığı peşindedirler. Bununla ilgili hiçbir düzenleme asla söz konusu değildir. 'Anayasa değişikliği ile rejim değiştiriliyor' söylemi, hayali bir söylemdir. Kanunla yapılan düzenlemenin ana omurgası Türkiye Cumhuriyeti Devletinin rejimiyle değil hükümet modeliyle ilgilidir. Bu model, 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi' olarak tanımlanmıştır" diye konuştu.

        "Ülkemizin ayağındaki prangalar çözülecek"

        Her zaman ayrıştırıcı değil birleştirici olduklarını belirten Milletvekili Köktaş, "Biz her zaman 80 milyonu kardeş bildik, buna göre hizmet ettik, gece gündüz demeden çalıştık. Şimdi ülke olarak tarihi bir değişim yolundayız. 16 Nisan'da aydınlık Türkiye'nin kapılarını ardına kadar açmak, Türkiye'yi büyük hedeflere taşımak için sizlerden bir kez daha güçlü bir destek istiyoruz. İnanıyorum ki milletimiz yapılacak olan bu sistem değişikliğine büyük bir 'evet' diyecektir. Bu güçlü evet ülkemizin sırtındaki yükleri atacak, ayağındaki prangaları çözecek, hedeflerine koşar adım ilerleyecektir" şeklinde sözlerine son verdi.

        (SAM-SLH-Y)

        22.03.2017 14:42:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa