Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bolvadin de Yücel Çakmaklı Sanat Haftası Sona Erdi

        (Fotoğraflı)

        Mücahit Kuzu

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Ünlü sinema yönetmeni Yücel Çakmaklı memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikler ile anıldı.

        Bolvadin Gelişim Platformu öncülüğünde Bolvadin Belediyesi ve Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen Yücel Çakmalı Sanat Haftası'nın açılış gününde İsmail Özdilek'in Bolvadin Hafızası sergisi, Ali Özyörük ve Gazi Yükseldi'nin resim sergisi ve Mustafa Karaer, Mahmut Karaer, Taha Karer, Mehmet Borazan, Mustafa Güzelel ve Cemre Kolejinin öğrencileri Türk Sanat Musikisi ve şiir dinletisi düzenledi.

        İkinci gün ki etkinliklerde sosyal bilimler lisesinde "Sanat sanat içindir, Sanat toplum içindir" konulu münazara yarışması yapıldı. Yücel Çakmaklı Sanat Haftası'ın kapanış gününde ise "Milli Sinema ve Yücel Çakmaklı" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen söyleşiye yönetmen Ali Osman Emirosmanoğlu, Sinema Danışmanı İhsan Kabil ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Turan Akkoyun katıldı.

        Yücel Çakmaklının iş ortağı, yapımcı Ali Osman Emirosmanoğlu, Bolvadin'e gelmekten çok mutlu olduğunu, Yücel Çakmaklı'nın yaşamış olduğu konağın Bolvadin için çok önemli olduğunu ve bunun Yücel Çakmaklı Müzesi şeklinde düzenlenmesi gerektiğini bunun Türkiye'de ancak Bolvadin'e yakışır olduğunu söyledi.

        Etkinlikler konuşmacılara günün anısına plaket verilerek son buldu.

        (GC-

        22.03.2017 14:30:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa