Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜGVA Şırnak Temsilcisi Som, Down Sendromlularla bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Melih Yiğit

        ŞIRNAK (İHA) - Türkiye Gençlik Vakfı Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek, Down Sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

        Down Sendromlu öğrencilerle yakından ilgilenen Türkiye Gençlik Vakfı Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyarette Som'a, TÜGVA Şırnak Spor Koordinatörü Nihat Avcı eşlik etti. Günün önemine dikkat çeken Som, ülkemizde dünyaya gelen çocukların ortalama yüzde 12'sinin Down Sendromlu olarak doğduğunu belirterek, "Down Sendromu hakkında bilinçlenmemiz ve insanları bilinçlendirmemiz gerekiyor. Down Sendromlu bireylerin eksiği değil fazlası vardır. Sevgi dolu olan bu çocuklarımız iyi bir eğitimle hayatlarını idame ettirebilir. Down Sendromu, genetik bir farklılıktır. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down Sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. TÜGVA Şırnak olarak Dowm Sendromlu çocukların her zaman yanındayız" dedi.

        (MY-MP-Y)

        21.03.2017 17:51:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa