Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çelik, Daday'da referandum çalışmasına katıldı

        - AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik;

        - "Hiç çekinmeden 'evet' mührünü basın"

        (Fotoğraflı)

        Serkan Yılmaz

        KASTAMONU (İHA) - AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda seçmenlerin hiç çekinmeden 'evet' mührünü basabileceklerini söyledi.

        AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Metin Çelik, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda Cumhurbaşkanlığı Sistemini anlatmak için Daday ilçesini ziyaret etti. Daday'da partililerle birlikte köy muhtarları, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Metin Çelik, Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatarak bu değişikliklere vatandaşların "evet" mührünü basabileceklerini kaydetti.

        Çelik, 1982 Anayasasının darbe ürünü olduğunu, vesayetçi zihniyet tarafından hazırlandığını, hükümet modeli olarak parlamenter sistemi öngörmesine rağmen bu modelle bağdaşmayacak derecede Cumhurbaşkanına geniş yetkiler verdiğini, buna karşın Cumhurbaşkanının sorumsuz olduğunu, anayasayı yapanların isteyerek parlamenter sistemden sapıp yürütme yetkisini Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu arasında paylaştırarak iki başlı bir yürütme öngördüğünü ve bir sistem karmaşası içerdiğini söyledi.

        Getirilmesini istedikleri sistemin ve değişikliğin bu olumsuzluğu ortadan kaldıracağını savunan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014 yılında millet tarafından seçildiğini hatırlattığı konuşmasında, bugün kriz olmamasının nedeninin Cumhurbaşkanıyla Başbakan arasındaki uyumdan kaynaklandığını, bu uyumun gelecek yıllarda seçilecek Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasında olmayabileceğini ifade etti.

        Cumhurbaşkanı'nın hızlı ve etkili yönetimi sayesinde ekonomik büyüme ve refahın artacağını, yürütme yetkisini millet adına kullanacak Cumhurbaşkanı'nın millet tarafından doğrudan seçilmesi nedeniyle vesayet sisteminin tamamen tasfiye edileceğini söyleyen Çelik, milletin bu değişikliğe karşı çıkanlara kanmayacağını, daha güçlü bir Türkiye için vereceği evet oylarıyla bu değişikliği onaylayacağını ifade etti.

        Daha sonra köy ve mahalle muhtarlarının taleplerini de dinleyen Çelik, KÖYDES ödeneklerinin bu yıl 2 katına çıkarıldığını belirterek, grup yollarıyla ilgili de ayrı bir çalışmanın başlatıldığını belirtti.

        (Vİ-RFK-Y)

        19.03.2017 16:41:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa