Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tufanbeyli'de "Kahramanlık" şiir yarışması ödülleri verildi

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 96'ıncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 'Kahramanlık' konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

        İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Tufanbeyli Hükümet Konağı Konferans Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

        Programa, Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Garnizon Komutanı Üsteğmen Yasin Mertcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Gürçınar, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

        Konuşma ve şiirlerin okunduğu programda, Tufanbeyli Belediyesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 'Kahramanlık' konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

        Temel Öğretim, Orta Öğretim ve Yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılan yarışmada dereceye girenlere Tufanbeyli Belediyesi tarafından para ve çeşitli ödüller verildi.

        Programda ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

        Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Remzi Ergü, "Şiir yarışmasında dereceye giren arkadaşlarımı kutluyorum. Dereceye giren şiirleri okudum, jüri üyelerimiz gerçekten objektif bir değerlendirme yapmışlar. Hepsi birbirinden güzel, duygu yüklü şiirler" dedi.

        Ev sahibi olması sebebiyle hem yarışmaya, hem de jüri üyeliğine katılmadığını belirten Başkan Remzi Ergü, yeni yazdığı şiirinden bir dörtlük okudu.

        Yarışmacılardan 'Yetişkin' kategorisinde 3'üncü olan Bozgüney İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Saffet Saban, hak ettiği para ödülünü Tufanbeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayata geçirilen Fıyrat'ın Uluları adlı yaşlılara evde bakım projesine bağışladı.

        Yarışmada dereceye girenler şu isimlerden oluştu:

        Temel Öğretim Kategorisi: Sultan Gül Birer (Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu), Aslıhan Doğan (Tufanbeyli İmam Hatip Ortaokulu) ve Aleyna Altunok (Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu)

        Orta Öğretim Kategorisi: Ahmet Aktuğ (Tufanbeyli Anadolu Lisesi), Ali Ozancı (Tufanbeyli Anadolu Lisesi) ve Zerin Bakaç (Tufanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi)

        Yetişkin Kategorisi: Habib Karasakallı, Nazife Ozancı ve Saffet Saban

        Jüri Özel Ödülü: Miktad Birer

        (ADN-Y)

        13.03.2017 15:15:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa