Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köprülü Mehmet Paşa Camisi yeniden ibadete açıldı

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde restorasyon çalışması tamamlanan Köprülü Mehmet Paşa Camisi yeniden ibadete açıldı.

        1660 yılında yaptırılan caminin yeniden ibadete açılışı dolayısıyla düzenlenen programa Amasya Valisi Salih Işık, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

        Camilerin ibadet edilen mekanlar olmasının yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelerin beraber yapıldığı, insanların kaynaştığı ve dertleştiği yerler de olduğunu belirten Vali Işık, "Osmanlı döneminde şehirleşme yapısına baktığınızda önce cami, onun etrafına bedesten, iş hanları, hamamlar, okullar yapılır ve şehir ona göre dizayn edilirdi. Bu güzel eserin yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

        Yapılan duanın ardından hizmete açılan camide Cuma namazı kılındı.

        (MÇ-SLH-Y)

        10.03.2017 18:23:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa