Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Genel Meclisinde referandum gerginliği

        (Fotoğraflı)

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarında gündem dışı söz alan meclis üyeleri arasında referandum gerginliği yaşandı.

        Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis üyeleri gündem dışı söz alarak çeşitli konulara değindi. İlk olarak söz alan Divriği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aydın, yeni paketin bir rejim değişikliği olduğunu savunarak,"Yeni Anayasa değişikliği ile parlamenter sistemin yok olacağına ve yetkilerin başkan ve başkanın belirlediği bir bakanlar kurulu kabinesinin yöneteceği aşikardır. Bu ülkeyi sıfır terörle alıp 15 senedir hükümette bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi bu konuda gerçekten terörü bitirdi mi yoksa bu iktidar döneminde daha mı arttı? Bakıyoruz 2002 yılında terörist başı yakalandıktan sonra terörün beli büyük ölçüde kırılmıştır. Ne yazık ki daha sonra yapılan açılımlar terörün beslendiği görülüyor. Yakın zamanda doğuda yaşanan 'çukur' savaşlarında eğer bir belediyenin kepçesi orayı kazıyor, bir belediyenin işçisi teröristlerle beraber o bombayı yerleştiriyor, güvenlik güçleri buna müdahale etmek istiyor ama 'barış sürecindeyiz dokunmayalım' denildi. Şimdi o belediyelere kayyum atanıyor ancak bunlara dokunmayalım diyenler, operasyonlara engel olanlar da en az onlar kadar suçlular. Belediye başkanları içeri de yatarken !dokunmayalım! diyenler elini kolunu sallayarak dışarıda geziyorlar" dedi.

        Aydın'ın konuşmasına tepki gösteren Meclis Başkan Vekili Ferhat Ünsal, "Sizin vekilleriniz o teröristlerin cenazelerine katılıyor. Bunu da unutmayın" demesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

        Divriği CHP İl Genel Meclisi Üyesi Sadık Güller ise yaşanan referandum sürecinde sağduyulu olunması gerektiğini dile getirerek,"Bir referandum süreci yaşıyoruz. 'Evet' oyu veren de ülkenin evlatları, 'Hayır' oyu veren de bu ülkenin evlatları. Bu ülkenin evlatlarını her ne olursa olsun germemek lazım" diye konuştu.

        (UY-

        08.03.2017 17:09:07 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa