Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Perşembe Kent Meydanı'na ödül

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Mayıs 2015 tarihinde hizmete sunulan Perşembe Kent Meydanı, uygulanmış proje dalında ödüle layık görüldü.

        Peyzaj mimarlığı ve süs bitkiciliği alanlarında yayın yapan bir dergi tarafından belirlenen ödüller sahipleriyle buluştu. Akademisyenler ve mesleğin önde gelen isimlerinden oluşan seçici kurulun kararıyla en iyilerin belirlendiği törende, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bir mimarlık firmasına hazırlatılan Perşembe Kent Meydanı Projesi,"Uygulanmış Proje Dalında" ödül almaya hak kazandı. Ödülü Büyükşehir Belediyesi adına proje müellifi,mimarlık firmasından Peyzaj Yüksek Mimarı Engin Aktaş aldı.

        Büyükşehir hizmetlerinin ödülle taçlandırılmasının gurur verici olduğunu ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Her ilçeye sosyal hayatın renkleneceği bir kent meydanı kazandırmak seçim vaadimizdi. Perşembe Kent Meydanı, kısa sürede hizmete açarak sözümüzü bu anlamda yerine getirdiğimiz çalışmalarımızdan biri oldu. İlçemizin çehresini değiştiren, halkımızın yoğun olarak kullandığı ve hoşça vakit geçirdiği kent meydanımızın böyle bir ödüle layık görülmesi bizleri gururlandırdı. Büyükşehir olarak, dikkat çekecek birçok yatırımın öncüsü olmaya devam edeceğiz" dedi.

        Gölköy'e yeni meydan

        Bu arada Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesinde üçüncü meydan projesinin yapımı için hazırlıklara başladı. Gölköy ilçe merkezi ve Güzelyurt Mahallesi'nin ardından Damarlı Mahallesi için de kolları sıvayan Büyükşehir ekipleri, atıl durumda olan alanı kent meydanı olarak planlayarak halkın kullanımına açacak.

        Meydan içerisinde saat kulesi, arkatlar, bank, ağaç altı oturma elemanları, çöp kovası, aydınlatma ve yol sınır elemanı yer alacak. Toplam 3 bin 846 metrekaresi baskı beton olacak projenin bin metrekaresi meydana, 227 bin 970 metrekaresi cami alanına ve 2 bin 555 metrekaresi kaldırımlara uygulanacak.

        (MAK-SLH-Y)

        07.03.2017 14:35:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa