Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Isparta'da genç çiftçilere hibe koyun desteği

        (Fotoğraflı)

        Fatih Demirtaş

        ISPARTA (İHA) - Isparta'nın Şarkikaraağaç Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, hibe desteği almaya hak kazanan 2 genç çiftçiye 40'ar adet koyun hibe edildi.

        2016 yılı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Şarkikaraağaç'ta genç çiftçi hibe programından yararlanmaya hak kazanan genç çiftçilere koyunları dağıtılmaya başlandı.

        İlçe Müdürlüğüne yapılan 657 başvurudan, 23 projeyi uygun buldu. İlçede 15 aileye büyük baş, 2 aileye küçük baş, 1 üzüm bağı, 2 arıcılık, 1 vişne ve 2 sera projesine destek verildi. Bu kapsamda 2 aileye toplam 80 adet koyun hibe edildi.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyüp Adıgüzel, proje kapsamında her çiftçiye 30 bin lira değerinde 38 koyun ve 2'si koç olmak üzere toplamda 40'ar adet hibe koyun verdiklerini söyledi.

        Kaymakam Ayhan Abatay, "Bölgemizde genç çiftçilerin desteklenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her bir çiftçiye 30 bin lira değerinde 40'kar adet koyun hibe edilmiştir. Proje kapsamında ilçemize gelen bu koyunlar hak sahiplerine dağıtılmıştır. Dağıtılan bu koyunlar ilçemizdeki genç çiftçilerimizin istihdamına önemli katkı sağlayacaktır. Kırsal kalkınma genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı kapsamında hibe koyun desteğine hak kazanan çiftçilerimize koyunlarının hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum. Ayrıca bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

        (FD-İA-Y)

        07.03.2017 09:28:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa