Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Uğur, Bandırma'daki çalışmaları anlattı

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Bandırma'da basın mensupları ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

        Bandırma Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yollardaki çukurlarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilere de yanıt veren Başkan Uğur, "Bandırma'da açılan çukurlar Baski'nin açtığı çukurlar değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik, doğalgaz, Superonline vs. gibi firmaların açtığı çukurların kapatılması için Bandırma Belediyesi'ne ücretlerini ödedik. Çukurları kapatmak onların yükümlülüğünde. Tüm ilçelerde durum aynı" dedi. Uğur ayrıca General Balcı Çamlığında Bandırma Belediyesi'nin yaptığı yerlerin BASKİ kazıları nedeniyle bozulduğunu şeklindeki eleştirileri de yanıtladı.

        Bandırma'da basın mensupları ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Uğur, Bandırma Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yollardaki çukurlarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Uğur, General Balcı Çamlığında Bandırma Belediyesi'nin yaptığı yerlerin BASKİ kazıları nedeniyle bozulduğu şeklindeki eleştirileri de yanıtladı.

        Bandırma Belediyesi ile tutanak imzalandı

        Büyükşehir Belediyesi olarak kimse ile çatışıp, kavga etmek istemediklerini vurgulayan Başkan Uğur, General Balcı Çamlığında Bandırma Belediyesi'nin yaptığı yerlerin BASKİ kazıları nedeniyle bozulduğu şeklindeki eleştirilere de yanıt verdi. Başkan Uğur şöyle konuştu: "Bunun ne Bandırma'ya, ne Balıkesir'e, ne halka, hiç kimseye faydası yok. Ama tutupta Bandırma belediye başkanının bu hat çit tellerinin dışından geçsin, yaptığımız yol bozuldu gibi açıklamalar. Bunlar hiç hoş olmayan açıklamalar. Bu konuda mutabakata varmıştık. Tutanaklar var. Dursun Mirza imzalı el yazılı tutanaklar. 29/9/2016 tarihinde Dursun Mirza elyazısı ile 'Arazinin boru hattının döşenmesinden sonra eski haline getirilerek bırakılması kaydı ile uygundur'. Bizim yaptığımızı Büyükşehir bozuyor filan gibi sözler doğru değil, yanlış. Biz iyi şeyler güzel şeyler yapmak istiyoruz, polemiklere girmek istemiyoruz.

        Çukurları kapatma görevi Bandırma Belediyesi'nin

        Bandırma Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yollardaki çukurlarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilere de yanıt veren Başkan Uğur, "Telekom, Tedaş, Süperonline, Aksa gibi UKOME'ye müracaat edip hat geçireceğini söylüyor. Biz izin verdiğimizde Aykome İlçe Hakediş Raporu var. Bunların hak edişlerini biz, Baski dışındakilerin tamamını Bandırma Belediyesi'ne ödüyoruz. 2016 yılında 631 bin 875 lira ödemişiz. 2017 yılında 209 bin 375 lira iki ayda. Bunların sorumluluğu tamamen ilçe belediyesine ait. Müracaat Ukome'ye yapılıyor, hak edişler Bandırma Belediyesi kasasına giriyor. Bandırma'da açılan çukurlar Baski'nin açtığı çukurlar değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak elektrik, doğalgaz, Superonline vs. gibi firmaların açtığı çukurların kapatılması için Bandırma Belediyesi'ne ücretlerini ödedik. Çukurları kapatmak onların yükümlülüğünde. Tüm ilçelerde durum aynı" dedi.

        Başkan Uğur bunların Dursun Mirza sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Uğur ayrıca asfalt parası için bir şirkete 21 milyon lira ödendiği şeklindeki haberlerinde yalan olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılından bu yana bu tür çalışmalar için 9 milyon lira para ödediğini belirtti.

        "Türkiye'nin en değerli ili Balıkesir"

        Bandırma'da limanı ve yapılacak Tematik Parkı, kavşak düzenlemeleri ile çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Uğur, "Bizim için Bandırma önemli. Bizim için tüm Balıkesir önemli. Ayvalık'ta, Savaştepe'de, Dursunbey'de, Sındırgı'da önemli. Çok büyük doğal zenGİNliklerimiz var. Yer altı ve yerüstü zenginliklerimiz var. Balıkesir'e de büyük bir teveccüh var. Merkez Bankası'nın 31 Aralık itibari ile yaptığı açıklamada Türkiye'de değerlenen gayrimenkuller içerisinde arsa ve binada bir numara Balıkesir. Neden? Bunun biz reklamını yapıyor. Uluslar arası bandırma tasarım parkı yarışması ödüllerini Cannes kentinde MİPİM Fuarı'nda vereceğiz. Juri üyeleri de gelecek. Çevre Şehircilik bakanımız ile beraber Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarında vereceğiz. Bundan büyük bir bandırma reklamı olabilir mi? Bandırmalılar müsterih olsun bizleri takip etsinler" diye konuştu.

        (OF-

        02.03.2017 17:05:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa