Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenle kutlandı

        (Fotoğraflı)

        RİZE (İHA) - Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenle kutlandı.

        Valilikteki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Törene, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, RizeCumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Rize Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Belediye Başkanı Kasap, burada yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz ve Rize'nin İpek Yolu üzerinde olmasından dolayı o dönemde her zaman çekişme ve işgal tehlikesi altında olduğunu belirtti.

        1. Dünya Savaşı'ndan Türkiye'nin yorgun çıktığını ve savunmasız bir konumda olduğunu ifade eden Reşat Kasap, "Rizemiz de Rus işgaline uğramıştı. Bu işgalin ortaya koyduğu bir takım zorluklar vardı. Özellikle yerel halk üzerinde açlık, hastalık ve göç gibi olumsuz etkiler bırakmıştı. Daha sonra Ruslar 1918 yılında işgal ettikleri yerlerden çekilirken, yerel halkın ve komutanların ortaya koydukları mücadele ile 2 Mart 1918 yılında Rizemiz düşman işgalinden kurtulmuş oldu" diye konuştu.

        Rize Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu törende, Vali Bektaş ile vatandaşlar horon oynadı.

        (BAS-ÖS-Y)

        02.03.2017 13:10:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa