Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ereğli'de Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi konulu konferans

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi konulu konferans düzenlendi.

        AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı ve Ereğli Belediyesi'nce düzenlenen Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi konulu konferansa Eğitimci Yazar Mustafa Yazgan konuşmacı olarak katıldı. Programa, AK Parti İlçe Koordinatörü Seyit Ali Tekeli, AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Büyüktorun, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri'nin yanı sıra birçok vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program protokol konuşmalarıyla başladı.

        AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, "28 Şubat bin yıl sürecek diyorlardı, 10 yıl bile sürmedi. 28 Şubat'ın komutanları bugün sanık sandalyesindeler. Cumartesi günü malum medyanın gazetesinde atılan manşet devlete, millete, lidere apaçık tehdittir. Tehdit edenler topunuz beraber gelin son gelişiniz olacaktır. Karar veren halk olacak güçlü bir devletten neden korkuyorsunuz? Parlamento denetimi yerel ve etkin bir hal almıyor mu? Belediyeler, odalar, barolar, partiler de başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Milli iradenin iktidarı doğrudan seçmesinden yana iseniz evet demelisiniz, karar sizin" dedi.

        "Türkiye için bir dönüm noktasına doğru ilerliyoruz"

        Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, "Malumunuz önümüzde bir süreç var ve Türkiye için bir dönüm noktasına doğru ilerliyoruz. 27 Mayıs 1960'ta birileri çıktı ne dediler; Türkiye'yi millet yönetemez, biz yöneteceğiz diyerek yönetime el koydular. 12 Eylül ve 28 Şubat'ta da aynısını yaptılar. Her bir müdahalede milletin elinden yetkisini aldılar, Türkiye'nin yönetimine el koydular. 28 Şubat bir demokrasi katliamıdır. 28 Şubat'ta amaç yönetimi millete vermemekti, kendi kültürüyle, yönetimiyle söz sahibi iktidar olmasını engellemekti. Yasaklanmak istenen başörtüsü bırakın üniversiteleri, kamuda da serbest bırakıldı. Yarasa diye hakaret ettikleri insanlar milletin umudu, milletin önderi oldular. 28 Şubat "bin yıl sürecek" diyorlardı ama öyle olmadı kendi yalanlarında boğuldular. Günümüze gelirsek şimdi de aynı başörtüsünde olduğu gibi diktatör olacak, tek adamlı sistem diye Başkanlık Sistemi'ni karalıyorlar. Birileri Ülkenin bir sürü sorunu var, savaştayız yeri mi şimdi Başkanlık Sistemi'nin diyor, tam yeri ve zamanıdır. Ülkemizin bekası için biz bu noktada canla başla çalışacağız ve kapı kapı dolaşıp anlatacağız. Bu programın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

        "Başkanlık Sistemi Türkiye'yi sıkıntılarından ve bu dar elbiseden kurtaracaktır"

        Konuşmaların ardından Reis adlı video klip izlendi ve Eğitimci -Yazar Mustafa Yazgan'ın konferansına geçildi. Eğitimci-Yazar Yazgan, "Birçok yerde de konferanslar düzenledim ama Ereğli'deki bu coşkuyu hiçbir yerde görmedim. Ereğli Başkanlık Sistemi'ne hazır ve referandumda beni gururlandıracak bir sonuç elde edecektir. Rahmetli Adnan Menderes'i bile astıran bu elbise artık bize dar geliyor. Başkanlık sistemi Türkiye'yi sıkıntılardan ve bu dar elbiseden kurtaracaktır. Hainler çıktı devleti ele geçirmek isteyen, bu dar gömleği daha da daraltmak isteyen şimdi değil geçmişten günümüze çok hain gördü bu devlet, yıkılmadı. İşte en son hainlerin en ahmağı FETÖ çıktı ne oldu? Benim korkusuz, yürekli halkım geçti karşısına püskürttü. Şimdi Başkanlık Sistemi'yle kontrolü tamamen bu vefakar ve cefakar halkın, Türk Halkının eline vermenin zamanı geldi. Yaptığım araştırmalar sonucunda Dünya'da 42 ülkenin bu sistemle yönetildiğini ve bu sisteme geçmek için birçok neden olduğunu gördüm. Koalisyon dönemlerinde ülkenin yönetimine yabancı güçlerin rahatça müdahale ederek ülkemizin istikbalini tehlikeye atması ki bunun en somut örneği Ukrayna'dır. Kararların daha hızlı alınması ve yürürlüğe konması gibi birçok neden sayılabilir. Peygamber Efendimizde hiçbir yerde iki başlılık olmayacağı gibi devlet yönetiminde de tek idarecinin ülkenin bekası için daha hayırlı olacağını belirtmiştir" dedi.

        Programın sonunda Mustafa Yazgan'a günün anısına AK Parti İlçe Koordinatörü Seyit Ali Tekeli, AK Parti İlçe Başkanı Avukat İbrahim Büyüktorun ve Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven hediye takdim etti.

        (AH-Y)

        01.03.2017 15:19:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa