Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ermenek Devlet Hastanesi'nde taşıma oksijen dönemi bitti

        (Fotoğraflı)

        KARAMAN (İHA) - Karaman'ın Ermenek İlçe Devlet Hastanesine kazandırılan sistem sayesinde bundan sonra tıbbi oksijen gazı yerinde üretilecek.

        Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 110 bin liralık bir yatırımla hastane bahçesine kurulan oksijen üretim ve depolama sistemi sayesinde Ermenek Devlet Hastanesinde tıbbi gazın tedarik sıkıntısının giderildi. Kurulan sistem ile hastanenin tıbbi oksijen gazı ihtiyacının yerinde üretilerek depolanacağını ve sisteme verilerek hastalara ulaştırılacağını ifade eden Arslan, "Sistem, atmosferdeki havayı ve mevcut ortamdaki oksijeni alıyor. Yüzde 20'lik oksijeni alıp yoğunlaştırıyor. Sistem sayesinde jeneratör hem oksijen üretiyor hem denetliyor hem de bu oksijeni kullanıyor. Konya'dan veya Karaman Devlet Hastanesinden tüplere doldurularak 4 mevsim taşıma sistemiyle ilçeye getirilen oksijen gazı için hem harcanan taşıma bedelinden, hem personelden tasarruf edilmiş, hem de taşıma sırasında oluşabilecek kaza riski ortadan kaldırılmış oldu. Düşük bakım maliyeti olan sistemin kurulmuş olmasının en önemli avantajı da Karaman'dan yaklaşık 3 saat uzaklıkta olan Ermenek Devlet Hastanesinin oksijensiz kalma ihtimali ortadan kaldırmış olmasıdır" diye konuştu.

        (MD-AH-Y)

        01.03.2017 11:34:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karaman İlçeleri
        Tüm Karaman Haberleri
         Karaman

        Karaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa