Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Öz: "Tarihten ibret almak lazım"

        - "Türkiye'de örtülü darbe gurupları var"

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Göreve geldiği ilk günden bu yana gerek sivil toplum kuruluşları gerekse vatandaşlarla diyalogları ile dikkatleri üzerine çeken AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, referandum çalışmalarına bu kez Erzurum ilçeleriyle devam etti.

        Önceki gün İspir ve Pazaryolu ilçesine giderek burada belediye başkanları kaymakamlar ve ilçe teşkilatları ile bir araya gelen İl Başkanı Öz, referandum öncesi işi sıkı tutuyor. Erzurum'dan yüksek ölçüde Evet oyu beklenmesine rağmen çalışmalarını titizlikle sürdüren Öz, beraberinde parti il yönetiminden Muhammet Mazlumoğlu, Ferdi Ödleş, Abdulkadir Bulut, Şakir Atalay, Abdurrahman Tekin Tongaç, Ömer Korkmaz ve Salih Koç ile birlikte Erzurum'a 150 km. Uzakta olan İspir İlçesine gittiler. Burada ilk olarak Ak Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya'yı parti binasında ziyarette bulundu. İlçe binasında İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya, kadın kolları, gençlik kolları ve ilçe yönetimi karşıladı. Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İspir İlçe binasında partililere 16 Nisan'da yapılacak referandum ile bilgiler verdi.

        Çetinkaya: "Elbirliği ile 16 nisan sınavını geçeceğiz"

        AK parti İlçe Başkanı Salih Zeki Çekinkaya, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum ile millet olarak sınav verileceğine dikkat çekti. Çetinkaya, "İl başkanım, ilçe yönetimim, dava arkadaşlarım, Milletvekili aday adayı olarak ilçemize gelip, adaylık için bizimle görüştüğü zaman, bilgisi ile, kültürü ile, tarihi ile, beyefendiliği ile gerçekten bizlerde bir iz bırakarak giden, daha sonra da, Erzurum'da kültürün ve tarihin mirasçıların sahipliği yapan ve Erzurum'a damga vuran çok kıymetli il başkanımız bu gün teşkilatımızın büyüğü olarak Erzurum'da bu görevi üstlenmiş bulunmaktadır. Kendisini dinlediğim her toplantıda, kendimi yeniliyorum. Diyorum ki, bizim içimizdeki siyaset ruhunu ortaya çıkarabilecek bir büyüğümüz var. Bizler çalışma fırsatı bulduk. Gerçekten çok dolu bir il başkanımız. Kendimi böyle bir başkanla çalıştığım için şanslı hissediyorum. İnanıyorum ki İspir ilçesi olarak referandumda rekor seviyede bir oy oranıyla evet deyip yeni Türkiye'nin temellerini atmış olacağız" dedi.

        Öz: "Tarihten ibret almak lazım"

        Türkiye'nin geçmiş yıllarda yaşadığı olumsuzluklara dikkat çeken AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, "Çok yoğun günler yaşadık. Arkadaşlar, özellikle şunu hatırlatmak lazım. Bizim şu anda önümüzde çok kıymetli bir seçim var. İnanılmaz bir süreci yaşayacağız. Bunun sonucunda evet olduğunda, zorluğun çok büyük bir kısmını yenmiş olacağız. Rampanın en sert yerindeyiz şu anda. Düşüncem olarak, geçmişi kısaca hatırlarsak, Türkiye epey zamandan beri kıskaç içerisine sıkıştırılmış durumda. Hepimizin hemen hemen yaşı bunlara müsait. Bir iki genç arkadaşımız var, onlar da çocuk tu veya yoktu. Çok kısa bir parlak dönem yaşandı. Daha sonra Cumhurbaşkanı olması ile birlikte, Türkiye'de yeniden sıkıntılar başladı. Türkiye kuruldu ama bir Cumhurbaşkanlığı çatışması yaşandı. Bilindiği gibi İsmet İnönü ile Atatürk arasında çok büyük gerginlikler vardı. Bu çatışmalarda Atatürk İsmet İnönüyü görevden alarak Celal Bayar'ı göreve getirdi. Daha sonra Menderes dönemi başladı. 1970 yıllarından bu tarafa aşağı yukarı her şeyi biliyoruz. Susurluk kazasını hatırlayın. Araba kaza yapınca, asla bir araya gelmeyecek adamlar bir arada oldu. 1994 Tansu Çiller krizini hatırlayın. Ak Parti iktidar olunca, bu partiye yapılanları hatırlayın. Devletten habersiz operasyonlar yapılır oldu. Ak Parti olayları ile almaya başlayınca, partinin etrafı kuşatılmaya başlandı. Şu gezi olayları var ya çok önemli. Dikkat edin 15 Temmuz 2016 hareketi tamamen 27 Mayıs ve daha önceki darbeler kopyalanarak yapılmış bir darbe hareketidir. Devletin zaafları devam etsin diye bu tür olaylar yapılmaya başlanıldı. Gezi olaylarında dikkat ederseniz bir sürü çeşitli bayraklar asılmaya başlanıldı. Bu olayları yapanlara ne kadar yumuşak davranılıyordu hepimiz gördük. Zaman Gazetesi bunlara nasıl öncülük yapıyordu. Dikkat ederseniz bundan önceleri sizleri bir şekilde durdurup işkenceye varan soruşturma bahane eden polisler vardı. Bunların yerlerini efendi adamlar aldı. Dikkat ederseniz, bu planlar hep uzun vadede düşünüldü. 15 Temmuz'u yalnızca Fetö cüler yapmadı, bu darbe planına ulusalcı bir kanatta katıldı. Ak Partiyi istemiyorlardı. Tayyip Erdoğan gitsinde ne olursa olsun diye nefret bunların gözünü bürümüştü. Bu planlara karşı kim çıktı, bizlerin gençleri çıktı, kadınlarımız çıktı, boğazda mermilerin önüne gidenlerimiz çıktı" diye konuştu.

        "Türkiye'de örtülü darbe gurupları var"

        Konuşmasının bir bölümünde ise 15 Temmuz darbe kalkışmasına da değinen İl Başkanı Mehmet Öz, çarpıcı iddiaları ile dikkat çekti. Referandum sonrasında bile Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyen kesimlerin harekete geçeceğine vurgu yapan Öz, "Evet diyecek bir rahat etmeyeceğiz. Türkiye'de çok örtülü bir darbe grubu var. Özgürlükten bahsedenler, demokrattan bahsedenler, bizlerin yanında bile yemek yiyenler, bunlar içinde halen darbeyi destekleyenler var. Bunun için ne yapacağız, bu insanları geçtiğimiz şu kısacık macerayı hatırlatacağız. Geçen gün çabuk unutulur. İnsanların hıfızası zayıf. Ama tarihçiler bunları kıyıt altına alıyor. Bunlar bizim tarihimizde var oldu not düşülecek. Hayır düşünen arkadaşlarımızı da kırmadan, dökmeden ikna etmemiz gerek. Çünkü onlarda güçlü bu Türkiye'de. Şehit olanlara batın hepsi aileleri geri çağırsa bile biz gelmiyoruz ve şehit olacağız dediler. Bu saatten sonra hepimiz, birbirimizde kusur arama yerine, bunun üzerine gitmemiz lazım. Bunu desteklememiz lazım" ifadelerini kullandı.

        "Artık parmak sallanacak Türkiye yok"

        AK Parti il yönetimi ikinci ziyaretini İspir İlçe Belediye Başkanlığına yaptı. İspir İlçe Belediye Başkanı Osman Çakır'ı makamında ziyaret etti. Ak Parti Erzurum İl Başkanı kısa konuşmasında "Geçici olarak diğer işlerimizi bırakıp, bu sürece odaklanmalıyız" dedi.

        Ak Parti İspir İlçe Belediye Başkanı Osman Çakır'da konuşmasında "Sizlerden önce bizler toplanıp bu konuyu görüştük. Ben siyasette bağırmayı hiç sevmem, diğerlerini dinliyorum anlat diyorum anlatacak bir şeyleri yok, çünkü ülkeye bir şey yapmamışlar. Anlatma sırası bizlere gelince bizlerin anlatacak çok şeyleri var. Türkiye eski Türkiye değil. Dış güçlerin parmak sallamasıyla sükut pozisyonuna gelen bir ülkeden her masada aranılan sözü muteber bir Türkiye haline geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve dava arkadaşlarının bu olumlu gelişmede büyük payı vardır" şeklinde konuştu.

        Ziyaretin ardından Ak Parti il yönetimi karayoluyla Erzurum'a döndü.

        (ÖB-ÖB-Y)

        21.02.2017 15:31:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa