Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afyonkarahisar'ın merkez nüfusu 21 ilin nüfusundan daha fazla

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar'ın merkez nüfusunun Türkiye'deki 21 ilin nüfusundan daha fazla olduğu belirtildi.

        Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Afyonkarahisar ili nüfusu 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle bir önceki yıla göre yüzde 0,8 artarak 714 bin 523 kişi olduğu kaydedildi. Afyonkarahisar'ın bu nüfus büyüklüğü ile Türkiye nüfusunun yüzde 0,9'unu oluştururken, en fazla nüfusa sahip 31. il konumunda olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Afyonkarahisar'da yıllık nüfus artış hızı 2014-2015 döneminde binde 3,7 iken 2015-2016 döneminde artarak binde 7,7 olarak gerçekleşmiştir. Afyonkarahisar merkez ilçesi 290 bin 706 kişi nüfusu ile Kars, Kırıkkale, Bingöl, Hakkari, Burdur, Karaman, Karabük, Yalova, Kırşehir, Erzincan, Bilecik, Sinop, Iğdır, Bartın, Çankırı, Gümüşhane, Artvin, Kilis, Ardahan, Bayburt ve Tunceli illerinden daha fazla nüfusa sahiptir. İl ve ilçe geneline bakılınca 2016 yılında nüfusu en yüksek olan ilçe 290 bin 706 kişi ile merkez ilçe olurken, bunu sırasıyla 55 bin 770 kişi Sandıklı ve 47 bin 292 kişi Dinar ilçesi takip etmektedir.

        Afyonkarahisar'ın nüfus artış hızı en fazla olan ilçesi binde 26,4 ile merkez ilçe olurken, en fazla azalış olan ilçesi binde -31,2 ile Hocalar olmuştur" ifadelerine yer verildi.

        (GC-

        16.02.2017 14:00:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa