Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Gümrükçüoğlu, Erdoğan'ın konuşmasını örnek gösterdi

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugün gerçekleştirilen Şubat ayı ilk toplantısında farklı bir uygulamaya imza attı.

        Göreve başladığı günden itibaren yüksek kat ve imar yoğunluğu uygulamalarına karşı verdiği mücadele ile bilinen Başkan Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Ocak'ta Ankara'da gerçekleştirilen Şehircilik Şurası'ndaki konuşmasını Meclis oturumunun başında görüntülü olarak yayınlatarak ilçe belediye başkanları ve Meclis üyelerine izletti.

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen Şehircilik Şurası'na katıldığını ve şurada son konuşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bizler belediyeci olduğumuz için ehemmiyeti münasebetiyle bu konuşmanın 10 dakikalık bölümünü bilgilerinize arz ediyorum" diyerek Erdoğan'ın konuşmasını dinletti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikey mimariye, imar yoğunluğuna, kimliksiz yapılaşmaya, insanları yalnızlaştıran apartman ve site sistemine eleştirilerine vurgu yapan Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu konuşmada siyaset yok. İstanbul gibi bir dünya şehrini Belediye Başkanı olarak idare etmiş olan, şimdi de ülkemizin Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyecilikteki tecrübeleri, devlet idaresinde gördükleri ve bir belediyecilik üstadı olarak söyledikleri var. Bir hatırlayayım 2014 Mahalli seçimlerinden sonra Belediye Meclisimiz vazifeye başladı. Oradan hareketle plan notlarında olan, 'lejant' diye tabir ettiğimiz hususlardaki absürtlükleri, akıl almaz bina yapımlarını bir düzene kavuşturalım diye bu Mecliste bir karar aldık. Bu, bundan sonrası için şehre yön verdirmek gayretiydi. Bu gayretimize Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu ve İmar Dairesi çalışanlarımız ve Meclisimizi oluşturan hepinizin katkılarından ötürü şükranlarımı sunuyorum ama bir hususu akıldan çıkartmayalım. Aldığımız o kararlara riayetinde de az önce söylendiği gibi bu şehrin geleceğini belirleyeceğini, torunlarımıza neyi bırakacağımızı belirleyeceğini de tekrar hatırlatmak istiyorum. O zamanki lejantlarda olan o yanlışlar, 'bir bodrum sayılmaz iki bordum sayılmaz, bilmem hangi kata küçük bir mescit koyarsan orası sayılmaz, balkon sayılmaz, şu boşluklar sonradan kaldırılabilir' gibi uygulamalar vebaldir. Bizim gelecek nesillere kötü bir şehir bırakmamız ve bugün yapılmış binaların belki 50 yıl sonra bu ülkenin katrilyonlarını harcayarak tekrar kentsel dönüşüme tabi tutulması neticesini doğurmasıdır" dedi.

        "Cumhurbaşkanımız herkese sorumluluğunu hatırlattı"

        "Ülkemizin Cumhurbaşkanının; yap-sat, müteahhit, yüklenici, arsa sahibi veya belediyeler olarak sorumluluklarını hangi tanımlarla hatırlattığını hep beraber izledik" diyen nin Gümrükçüoğlu "Cumhurbaşkanımızın bu konuşmasından sonra bir nedenle Çarşıbaşı Belediye Başkanımız Coşkun Yılmaz'ı aradım. 'Cumhurbaşkanımızın konuşma metnini sizin yazdığınızı düşünüyorum' dedi. Ben yazmadım ama ben Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanken sağlık sektöründe çok toplantılara katıldım, onunla birebir çalıştım. Dolayısıyla Türkiye'ye nasıl baktığını öğrenmiş oldum. Sadece Cumhurbaşkanımızın değil, şehir plancılarının, akademik kariyerlerdeki öğretim görevlilerinin, imar konusunda dünya tecrübesi çok olanların tecrübelerini de görmüş oldum" şeklinde konuştu.

        (EK-ÖS-Y)

        13.02.2017 17:46:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa