Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da 32 türden 60 bin kuş sayıldı

        (Fotoğraflı)

        Halil İbrahim Varlı

        ELAZIĞ (İHA) - Doğu Koruma ve Milli Parklar tarafından Elazığ'da bu yıl yapılan kış ortası su kuşu sayımında 32 türden 60 bin 109 kuş sayıldı.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü il sınırları içerisinde bulunan sulak alanlarda kış ortası su kuşu sayımı gerçekleştirildi. Su kuşu sayımına Şube Müdürü Hüseyin Çelik, Orman Mühendisi Beytullah Rehber ve Ziraat Mühendisi Erhan Taşcan katıldı. Keban Barajı güney bölümü ile gövde önü, Hazar ve Cip Baraj göllerinde gerçekleştirilen sayımlarda 32 türden 60 bin 109 su kuşu tespit edildi.

        Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Şube Müdürü Hüseyin Çelik, "Koruma altına alınmış alanların ve türlerin düzenli olarak izlenmesi, envanter çalışmalarının yapılması planlanmıştır. Ülkemiz sulak alanlar ve su kuşları açısından eşsiz bir ülkedir. Sulak alanlarımız önemli kuş popülasyonlarını arındırmaktadır. Kış ortası su kuşu sayımları, su kuşu popülasyonlarındaki değişikliğin yanı sıra sulak alan eko sistemlerindeki değişimlerin uzun dönemde izlenebilmesi için kullanılan temel yöntemlerden biridir. Su kuşları açısından oldukça önemli bir konuma sahip olan ülkemizde kış ortası su kuşu sayımlarının yapılması büyük önem kazanmaktadır" dedi.

        Elazığ'daki yapılan sayımlarla ilgili bilgi de veren Çelik, "Elazığ sınırları içerisinde bulunan sulak alanlarda ocak ve şubat aylarında yapılan sayım sonuçlarına göre, angıt, tepeli patka, elmabaş patka, çamurcun, boz ördek, yeşilbaş, fiyu, kılkuyruk, suna, kaşıkgaga, karabatak, van gölü martısı, büyük karabaş martı, karabaş martı, kızkuşu, sumru, su çulluğu, dere düdükçünü, yeşil düdükçün, yeşilbacak, kızılbacak, gece balıkçılı, büyük ak balıkçıl, küçük ak balıkçıl, gri balıkçıl, bahri, kara boyunlu batağan, küçük batağan, kara karınlı kumkuşu, halkalı küçük cılıbıt, sutavuğu ve sakarmeke su kuşu türleri olmak üzere 32 tür toplam 60 bin 109 kuş sayıldı" diye konuştu.

        (HİV-MP-Y)

        10.02.2017 10:38:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa