Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Genel Meclisi Şubat ayı son birleşimi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik İl Genel Meclisi Şubat ayı son birleşimi yapıldı.

        Bilecik İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen birleşimde 6 gündem maddesi görüşüldü. Meclis ilk olarak gelen yazılı önergeyi gündeme aldı. İlk gündem maddesi olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen rapor ile Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenliği Vakfı adına kayıtlı Cumhuriyet Mahallesinde bulunan taşınmazların İl Özel İdaresinin hizmet ve yatırım ihtiyacı olmadığı düşünüldüğünden komisyon tarafından satın alınması uygun görülmedi. Bu rapor oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ilk maddesinin ardından 10 dakika ara verildi.

        Aranın ardından gündemin ikinci maddesi olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen rapor ile İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün görev ve sorumluluklarının yerine getirilmesi esnasında yürütülecek işlere ait tarife ve hizmet karşılığı ücret tarifelerinin belirlenmesi talebi hakkında komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. İmar Planı İnceleme Etüt Bedeli olarak akaryakıt tesis alanından 300 bin lira alınmasını ön gören komisyon raporu oy birliği ile kabul edilirken, akaryakıt tesislerinde inceleme yaptıktan sonra imza aşamasından önce ücretin alınması detayı eklendi.

        Gündemin üçüncü maddesi olarak Çevre ve Sağlık Komisyonu ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonundan gelen teklif ile Osmaneli ilçesi Büyükyenice Köyü Sakızkolu mevkiinde devletin hüküm ve tasarrufu altına bulunan Kar-Çet Madencilik Harfiyat Kum Çakıl Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin A grubu maden işletme ruhsatı talebi hakkında komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Bu rapor da oy birliği ile kabul edildi. gündemin dördüncü maddesi olarak yine Çevre ve Sağlık Komisyonu ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonundan gelen teklif ile Osmaneli İlçesi Ciciler Köyü Yarlaraltı'nda bulunan Turkuaz Kum Maden'in maden işletme ruhsatı talebi hakkında komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Gelen raporlar ile komisyonlarından yapıyı yerinde inceleme fırsatı bulamadığından Mart ayı toplantılarında yeniden görüşülmeleri uygun görüldü. Bu raporlar da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesi olarak dünkü birleşimde gündem konularına dahil edilen yazılı önerge görüşüldü. Bu önerge ile İnhisar ile Gölpazarı ilçesini birbirine bağlayan Harmanköy-Bedi arasındaki kanyon yolunun 1. sınıf yol ağına alınması talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesi olarak da birleşim başında oy birliği ile gündeme alınan yazılı önerge görüşüldü. Bu önerge ile İnhisar ilçesi Çalkara yolunun 2017 yılı öncelikli stabilize yol programına alınması oy birliği ile kabul edildi.

        Öte yandan meclisin Mart ayı birleşiminin 1 Mart Çarşamba günü saat 11'de yapılacağı öğrenildi.

        (CKT-CY)

        07.02.2017 13:25:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa