Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karaman'da kayak merkezi atağı

        (Fotoğraflı)

        KARAMAN (İHA) - Türkiye Kayak Federasyonu Karaman İl Temsilcisi Servet Aldanmaz, Ermenek Yumru Tepe Kayak Merkezi'nde yapılan çalışmalar ve bu yıl içerisinde yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

        Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Kayak İl Temsilcisi Servet Aldanmaz, Milli Kayak Antrenörü Murat Yurdadön ve yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

        Ermenek Yumru Tepe Kayak Merkezi'nde kayakla ilgili çalışma başlatıldığını ve çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İl Temsilcisi Servet Aldanmaz, "Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Yumru Tepe Kayak Merkezi Ermenek Belediye Başkanlığı tarafından iki yıldır faaliyet verirken Orman İşletme Müdürlüğü'nden tahsis edilmiş bir araziyi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmesinin ardından 2016 yılında Ermenek Kaymakanlığı'nın 770 bin TL değerinde ihalesi ile 5 adet T-Bar direği dikilerek yol, elektrik ve su alt yapısı hazır hale getirilmiştir. Özel İdare ve Ermenek Belediye Başkanlığı'nın destekleriyle de yollarının açılması planlanmaktadır. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ında yoğun çabası ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Kayak Merkezimize kar ezme makinesi, kar motoru ve 10 çift kayak takımı temin edilecektir. Buradaki amacımız ise kayak tesisimizin bulunduğu yakın çevrede kayak merkezi olmadığı için bölgenin tanıtımı adına kayak turizmini canlandırarak ekonomik katkı sağlamak, ilimizde ve ilçelerimizde vatandaşımızın kayak sporunu öğrenmeleri ve öğrencilerin kayak sporunu bilinçli bir şekilde yapmalarını sağlamak, 2017 yılında daha planlı ve düzenli bir şekilde kayak merkezinde tesisleşmeyi en üst seviyeye getirerek halka kayak sporunu sevdirmek ve kayak merkezinin Akdeniz bölgesine yakın olmasından dolayı bu bölgede yaşayan vatandaşları buraya gelmesini sağlayarak ilimizin yöresel ürünlerini tanıtmak ve bununla birlikte bölge ekonomisini canlandırmaktır. Böylesine modern ve güzel bir tesisin Ermenek ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        "En büyük çabamız çocuklarımız"

        Temel amaçlarından birinin de 6-15 yaş arası çocukları burada eğitmek olduğunu belirten Aldanmaz, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, vatanımıza ve milletimize faydalı bireyler olarak yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. İnşallah kurulacak olan yeni tesisimiz ile çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almalarını sağlayacağız. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alarak topluma faydalı bireyler olmaları için il temsilciliği olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Artık herkesin çok rahatlıkla kayak sporunu yapması için tüm engelleri kaldırıyoruz" diye konuştu.

        "2017 kayak yılı olacak"

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, 2017 yılının kayak yılı olacağını söyleyerek, "Biz Ermenek'e çim kayak merkezi yaptıralım diye düşünmüştük fakat Rabbim öyle bir kar verdi ki inşallah bu sene kayak yılı olacağını düşünüyorum. Tesisimizin tamamlanmasıyla birlikte inşallah önümüzdeki yıllarda ilimizi kayak branşında başarıyla temsil edecek sporcularımız yetişecek" şeklinde konuştu.

        (MD-AH-Y)

        29.12.2016 13:05:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karaman İlçeleri
        Tüm Karaman Haberleri
         Karaman

        Karaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa