Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ziraat Odaları koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - Sivas Ziraat Odaları 2016 yılının son koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

        Toplantıya Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, DSİ Bölge Müdürü İsmail Kaya ve ilçe ziraat odası başkanları katıldı.

        Toplantıda konuşan Vali Davut Gül, oda başkanlarının bir arada olmasının sorunlarının birlikte tespit edilip çözülmesi noktasında önemli olduğunu dile getirerek,"Çiftçilerden oluşan ziraat odaları, en örgütlü sivil toplum kuruluşlarından birisi hatta birincisi. Sizlerle birlikte istişare etmekten çok mutluyuz" dedi.

        Vali Gül, Sivas'ın tarım kenti ve Türkiye'nin coğrafi anlamda en büyük ikinci şehri olduğuna dikkat çekerek, "Burada 80 bin insanımız tarımla çiftçilikle uğraşıyor. Ziraat odalarına düşen, tarıma düşen ve il valisi olarak bize düşen çiftçilerimizin önünü açmak, onlara yardımcı olmak, onların daha fazla kazanmalarını temin etmek, kendi topraklarında üretim yaparak göç etmemelerini sağlamak. Bunların yapılabilmesi için en önemlisi toprakların iyi bir şekilde sulanabilmesi. Bununla ilgili DSİ ve özel idare başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sulamayla ilgili yaptığı projeler var. En son Gemerek barajının temeli atıldı. Devam eden barajlarımız var. Zara'da, İmranlı'da, Hafik'te sulanabilir arazilere baktığımızda mevcutların iki katı 3 katı sulamaya açıldığını görüyoruz" diye konuştu.

        Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise,"Sivas ziraat odaları başkanları olarak tek ses tek yürek ve 80 bin çiftçimizle devletimizin yanında olduğumuzu, sizlere sonuna kadar destek vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz. Daha çok çalışarak daha çok üretmek suretiyle bu cennet vatanımızı kimseye muhtaç ettirmeyeceğiz. Bizler Türk çiftçisi olarak Kurtuluş Savaşı'nda atalarımız nasıl fedakarlık yapmış ise bizlerde onların torunları olarak devletimize her türlü hizmeti yapmaya hazırız. Ülkemizi bölmek parçalamak isteyen iç ve dış güçler bilsinler ki Türk Milleti olarak her türlü tehlikeye karşı koymak için canlarımızı seve seve feda ederiz" şeklinde konuştu.

        Çetindağ, 2016 yılında odalar olarak yapılan çalışmalar ve 2017 yılında yapılması planlanan projeler hakkında Vali Gül'e bilgi verdi. .

        (UY-AÖ-Y)

        21.12.2016 15:16:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa