Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Mimarlığın Belleği" fotoğraf sergisi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Yunanistan Edirne Konsolosluğu ile Uzunköprü Belediyesi işbirliğinde düzenlenen "Mimarlığın Belleği" adlı fotoğraf sergisi törenle açıldı.

        1900'lü yıllardan itibaren Edirne, Uzunköprü, Tekirdağ ve Kırklareli'nden günümüze ulaşabilmiş ve ulaşamamış cami, kilise, okul, konak, ev ve köprü gibi birçok mimari yapıya ait siyah beyaz 42 fotoğrafın yer aldığı sergi, Uzunköprü'de bulunan Aziz İoannis Kilisesi'nde düzenlenen törenle açıldı.

        Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charıtıdou törene katılan, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Dimetoka Metropoliti Demascus ile fotoğraf severlere geldikleri teşekkür ettiler. İşbilen ve Charıtıdou, bu serginin Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğu pekiştireceğini belirttiler.

        Ocak Ayı sonuna kadar gezilebilecek olan ve Yunanistan'da da açılacak olan serginin, iki ülke kültürünü pekiştirmesi ve dostluk bağlarını kuvvetlendirmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen'e ve Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charıtıdou'a teşekkür etti.

        (KU-MEF-Y)

        16.12.2016 11:05:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa