Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç girişimcilerde sertifika heyecanı

        - Vali Ersin Yazıcı:

        - "Sözümüzün senet olduğu günlere geri dönelim"

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sertifika töreninde konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı genç girişimcilerin başarılı olup kazanmak zorunda olduklarının altını çizerek Türkiye'de 30-40 yıl önce sözün senet yerine geçtiğini ancak şuan da senedinde bir hükmü olmadığına değinerek "Sözümüzün senet olduğu günlere geri dönelim" dedi.

        KOSGEB, İŞKUR ve Balıkesir Esnaf ve Sakatları Odaları Birliği (BESOB)'un tarafından 4 yıldır ortaklaşa gerçekleştirilen 2016 yılı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri tamamlandı Eğitimler sonucunda toplam bin 500 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sertifika töreninde konuşan BESOB Başkan yardımcısı Necdet Erkan "Yapılan Protokol neticesinde, Balıkesir Merkez, Bandırma , Gönen, Edremit, Ayvalık, Savaştepe, Gömeç, Bigadiç, Susurluk , İvrindi ,Dursunbey'de Toplam 66 Girişimcilik eğitimi verilerek 1500 Girişimcimize 4650 saat eğitim verildi. Son girişimci grubumuz geçen hafta cuma günü 2 Aralık 2016 da mezun oldular. Aslında Bu kursların başarı oranları ve istatistikleri kurs bitiminden bir yıl sonra netleşmesi gerekir iken bizim 07 Aralık 2016 günü yaptığımız incelemelere göre başarı oranı şimdiden yüzde 53'lere ulaşmıştır. 801 Kursiyerimiz iş yerlerini açmışlardır ve bu iş yerlerinde çalışan 787 kişiye daha iş imkanı sunulmuştur. Bir yıl sonra bu ortalamanın daha da yükseleceğinden eminim" dedi.

        Güçlü olacağız

        KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay ve İşkur İl Müdürü Nazım Balcı'nın konuşmalarının ardından Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı kursiyerlere hitaben Beşiktaş da ki yaşanan olayı lanetlediğini ifade ederek "15 Temmuzda da yaşadığımız o hain teşebbüsten o kara ve kötü günden, o kara günü o şerri hayra dönüştürme yolunda ülkemizin ilerlediğini hep birlikte ilerlediğimizi bütün dünyaya göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. 15 Temmuzda hepimizin bildiği gibi demokrasimize, cumhuriyetimize milletin iradesine kast edilmek istendi. Çok acıdır bunu söylemek çokta zoruma gidiyor 3-5 yıl önce Afrika'ya bazı Arap ülkelerine demokrasiyi götürdüğünü iddia eden ülkeler bizim demokrasimize kast edildiğinde o hainleri lanetlemediler bile, çok basit sözlerle geçiştirdiler. Bu durumda ne yapacağız bizim bizden başka dostumuz yok bunu bir kez daha gördük. Bu şartlar altında oturup ağlayacak halimiz yok, biz büyük bir milletin torunlarıyız. Atalarımız belli bir dönem dünyanın belli bir bölümüne adaletle hükmetti. Bunu yapabilmek için bir tek koşul var başka bir şeye gerek yok güçlü olacağız. Ekonomisiyle, sanayisiyle, ticaretiyle, savunmasıyla kültürüyle, turizmi ile her şeyiyle güçlü bir ekonomi ve ülke olacağız. Bunu kim yapacak ? Sizler bizler yapacağız, bir başkasından beklentimiz yok gerek de yok. O yüzden ben öncelikle ve özellikle başta hanım efendiler olmak üzere bu girişimcilik kurslarına gelen KOSGEB'in bu desteğinden istifade eden bütün katılımcıları tebrik ederek kutluyorum böyle bir cesareti gösterdiğiniz için" şeklinde konuştu.

        Siz kazanın Türkiye kazansın

        Ekonominin küçük parçalardan oluştuğunu ve bu parçaların çoğaltılması gerektiğine işaret eden Vali Yazıcı " Büyük fotoğrafı büyütebilmek için. Biz Balıkesir olarak her alanda başta bize uygun tarım, turizm, madencilik Allah'a şükür Türkiye'nin en önemli şehirlerinden, hatta Türkiye'yi doyuran şehir diye ifade ediyoruz. Her sektörde iş bulabilir iş yapabiliriz. Lütfen sizler kurduğunuz müesseseleri gerekiyorsa 24 saat çalıştırarak ayakta tutun, hizmet üretin siz kazanın Türkiye kazansın. Arkadaşlarınız, komşularınızı da cesaretlendirin. Ama herkesin bir şekilde iş hayatında olması lazım. Oturup dinlenme erken yaşta emeklilik gibi bir lüksümüz yok bu ülke bizim. Bu ülke cumhuriyetin 100. yılında eğer dünyadaki 17. büyük ekonomiden 10. büyük ekonomiye gelecekse, ilk ona girecekse bunu bizler, sizler yapacaksınız, bir sihirli değnek gelmeyecek Türk halkı, Türk girişimcisi yapacak bunu. Her şeyimizi inşallah kendimiz üreteceğiz. Tarımda kullandığımız tohumdan, savunma uçaklarına kadar bu millet bunu yapabilir ve yapmaya başladık. İnşallah hep birlikte bu sorumluluğu a hatırlatmak istedim, çalışırken,işinizi yerine getirirken lütfen oyunu kuralına göre oynayın" dedi.

        Başarılı olmak ve kazanmak zorundasınız

        Her işin kural ve kaidesi olduğu gibi piyasanın da bir takım kuralları olduğunu hatırlatan Vali Yazıcı "İşletmenizin devam edebilmesi için mutlaka oyunu kurallarına göre oynamamız lazım. Her iflas eden yada zora giren işletme ekonomiye de bir bakıma zarar size de Türk ekonomisine de zarar. Başarılı olmak ve kazanmak zorundasınız ve siz kazanıp ülkeye de kazandırmak zorundasınız. İşinizi önemseyin patron ve çalışan olarak lütfen gereği gibi yapın ve az önce arkadaşımızın ifade ettiği gibi tüm konuşması güzeldi ama dürüstlükle ilgili ifadesi benim için en önemli kısmıydı. Karşılaştığımız insanların dürüst olmasını istiyorsak bizde dürüst olmalıyız. Buradaki arkadaşlarımın hepsi ticaret ile uğraşıyor " şeklinde konuştu.

        Sözümüzün senet olduğu günlere geri dönelim

        Türkiye'de 30-40 yıl önce sözün senet yerine geçtiğini ancak şuan da senettin de bir hükmü olmadığına değinen Vali Yazıcı " Yazılınca çizilince öyle her şey hallolmuyor çekinde bir hükmü yok. İnşallah sözümüzün senet olduğu günlere geri dönelim. Kazancımızı helalinden kimsenin hakkına girmeden dürüstçe etrafa güven vererek ticaretimize hayatımıza devam edelim. Sizde ihtiyaçlarınızı sonuçta başka esnaflardan, ticaret erbabından kamu kuruluşundan veya her hangi bir yerden karşılıyorsunuz. Muhatap olduğunuz insanların yalan söylememesini dürüst olmasını bekliyorsunuz. Size gerçeği söylemesini düzgün davranmasını bekliyorsunuz. Sizde böyle yapınız kazancınız daha bereketli olacaktır mutlaka Sözün senet olduğu günlere daha çok ihtiyacımız var. Birbirimize kenetlenebilmemiz, daha güçlü olmamız için öncelikle birbirimize güvenmemiz gerekiyor. Bunu kendinizden de başkalarından da lütfen esirgemeyiniz. Devletimizin hükümetimizin bu alanda sağladığı katkılar KOSGEB ve İŞKUR vasıtasıyla devam ediyor. İstifade etmeye devam ediniz siz kazanın Türkiye kazansın" dedi.

        (OF-BD)

        15.12.2016 14:50:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa