Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars'ta beyaz esaret!

        - Kar ve tipiden 244 köy yolu ulaşıma kapalı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Işık Çapanoğlu

        Kamera : Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 244 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi'ne ait ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

        Kars'ta önceki gün başlayan ve gece sabaha kadar devam eden kar yağışı ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Kar ve tipinin etkili olduğu Kars'ta sabah erken saatlerde belediye, Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne ait ekipler, yollarının karını temizlemeye başladı. Özellikle kent dışında Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce yapılan karla mücadele çalışmalarını tip ise engelliyor. Açılan yollar tekrar dolarak kapanıyor.

        Kar ve tipinin etkili olduğu Kars'ta okullar bir gün tatil edilirken, 382 köyden 244'ünün yolu kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri ise kapalı bulunan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ediyor.

        Merkez'de 36, Akyaka'da 6, Arpaçay'da 30, Digor'da 21, Kağızman'da 56, Sarıkamış'ta 47, Selim'de 33, Susuz'da 15 olmak üzere toplam 244 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

        Öte yandan görüş mesafesinin 10 metreye düştüğü Kars'ta trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Trafik ekipleri kar lastiksiz ve zincirsiz araçların trafiğe çıkmasın izin vermiyor.

        Kars'ta kar yağışı ve tipi devam ediyor.

        (IÇ-AA-Y)

        14.12.2016 11:17:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa