Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Alpman kilim atölyesini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Ercan Tunç

        IĞDIR (İHA) - Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Karakoyunlu ilçesinde açılan kilim atölyesini ziyaret etti.

        Karakoyunlu ilçesinde bulunan kilim atölyesini gezerek, kurs hocası Sakine Cangel Turan'dan bilgi alan Alpman, kursiyerlerle sohbet etti. Karakoyunlu'da faaliyet gösteren kilim atölyesini ziyaret eden Vali Alpman, "Kursiyerlerimiz yaptıkları çalışmalar ile kendi öz kültürümüzü kilimlere yansıtıp emek veriyorlar. Maddi yönden çok büyük paralar kazanmayan kardeşlerimiz günde ortalama 20 TL kazanıyor ve bu para çok az. Bu bakımdan el emeği, göznuru ile kilim dokuyan hanım kardeşlerimiz ile ilgili bizimde bir şeyler yapmamız lazım. İnşallah bu şartların daha iyi olması için gayret sarf edeceğiz" dedi.

        Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren kurs hocası Sakine Cangel Turan ise, "Sayın valimiz Ahmet Turgay Alpman ve Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aydoğdu'nun atölyemizi ziyaret etmeleri bizi çok memnun etti. Kilim kültürüne vermiş oldukları desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu

        Ziyaret boyunca Vali Alpman'a Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aydoğdu eşlik etti.

        (ET-ŞAK-Y)

        10.12.2016 11:31:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa