Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarı: "Sağlık hizmeti veren kuruluşların sayısı arttı"

        - Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Kasım Karadağ

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

        Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Hayri Sarı, açılışta yaptığı açıklamada, toplum sağlığı merkezinde 20 personelle hizmet verildiğini belirterek sağlık hizmeti sunan kuruluşların sayısının arttığını ifade etti.

        Sağlık merkezinde, çevre sağlığı hizmetleri kapsamında su denetimlerinin de yapıldığını vurgulayan Sarı, ayrıca merkeze 7 evde sağlık hizmetleri başvurusu yapıldığını kaydetti. Sarı, "24 vatandaşımız da evde sağlık hizmetinde faydalanmaya devam etmekte. Toplum Sağlığı Merkezi'nde, Sağlık Bakanlığı'nın yıllık programına uygun olarak aile hekimleri aşılama, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması gibi öncelikli hizmet alanlarında ücretsiz lojistik destekte bulunur. Sağlık kuruluşları ile koordinasyonu sağlamak, gerektiğinde diğer kuruluşlarla işbirliği yapmak suretiyle toplumun ve bireylerin sağlığını korumak ve sağlık düzeylerini yükseltmek istiyoruz" dedi.

        Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi'nin Toplum Sağlığı Merkezi koordinesinde hizmet verdiğini belirten Sarı, şu şekilde konuştu:

        "Bu ünitemizde önemli görevler üstleniyor. Diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak ve toplumda bilinç oluşturmak adına 2016 yılı içerisinde ilçemizdeki öğrencilere 400 adet diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı. Anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik 350 öğrenciye Topikal Flor Jel uygulaması yapıldı. 2 bin 271 vatandaşımıza diş muayene ve tedavisi uygulandı. 2016 yılı itibari ile Diş Sağlığı Ünitesi cihazları ve hizmet binası yenilenmiş olup vatandaşlarımıza hizmet verilmeye devam edilmekte. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı okul aşılama çalışmaları kapsamında 243 tane 8. sınıf, 306 tane 1. sınıf ve 256 tane ana sınıfı öğrencisi olmak üzere toplamda 805 öğrenciye okul aşısı uygulandı. Aile Hekimliği Birimleri tarafından rutin olarak uygulanan aşı sayısı ise 5 bin 789'dur"

        Toplum Sağlığı Merkezi'nin açılışından sonra Dağıstanlı İlkokulu'nda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

        (KSM-Y)

        29.11.2016 12:32:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa