Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir ve Eber Göller Birliği'nin toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Cemal Filiz

        KONYA (İHA) - Bakanlar Kurulu'nun 27.12.2002 tarih ve 2002/5116 sayılı kararı ile kurulan Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği'nin olağan toplantısı yapıldı.

        ToplantIı, Akşehir Belediyesi Takkasızlar Konağı'nda gerçekleştirildi. Birlik Başkanı Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığında yapılan toplantıya, birlik üyesi olan Tuzlukçu, Sultandağı, Yeşilçiftlik, Dereçine belediye başkanları, belediye başkan vekilleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

        Yapılan toplantıda bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Akşehir Belediyemize ait Takkasızlar Konağımızda Akşehir ve Eber Göller Birliğimizin Kasım ayı olağan toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bütün birliklerde ve belediyelerde olduğu gibi bu ay bütçe ayı. Şu anda da Meclisimizde Türkiye Cumhuriyetimizin bütçesi görüşülüyor. Biz de bugün burada üye belediyelerimiz adına, Belediye Başkanlarımız ve Belediye Meclis Üyelerimizle beraber, Akşehir ve Eber Gölleri Birliğimizin bütçesini görüşeceğiz. Bu yıl bütçemiz için komisyon üyesi arkadaşlarımız çalıştı ve 40 bin lira teklif ettiler. Bu Çevre Koruma Birliğinde, Akşehir ve gölü önemli bir yer tutuyor, yine Sultandağı, Bolvadin, Yeşilçiftlik ve Dereçine bölgemizde Eber Gölü de önemli bir yer tutmaktadır. Akşehir Gölü'müzden Akşehir ilçemiz ve Tuzlukçu ilçemiz faydalanıyor. Göller Birliğimizde de Akşehir Belediyesi, Tuzlukçu Belediyesi, Sultandağı Belediyesi, Yeşilçiftlik Belediyesi, Dereçine Belediyesi ve Bolvadin belediyemiz üye. Daha önce mahalle ve köye dönüşen kasabalarımız ile Ilgın Belediyemizin de üyeliği vardı. Büyükşehir Yasası ile onlar ayrıldılar. Birliğimizin yaptığı çalışmalar kapsamında gölümüzün korunması, özellikle Akşehir Gölü'nün tekrar kazanılması ve Eber Gölü'nde kirliliğin önlenmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Birlik olarak Bakanlık nezdinde bu çalışmaları takip ediyoruz. Daha önce Birliğimiz maharetiyle kurulan ve bölgenin çöplerinin depolandığı Katı Atık Depolama Tesisinin işletilmesi ve ambalaj atıklarının toplanması gibi faaliyetlerde yapıyorduk. Büyükşehir Yasası ile katı atık depolama tesisi Konya Büyükşehir Belediyemize devir oldu. Bundan sonra ambalaj atıklarını da artık belediyelerimiz kendileri toplayacak ve birlik olarak biz de onlara önderlik edeceğiz. Her sene Kasım ayında ve Mayıs ayında bu olağan toplantıları gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç olduğu zaman ayrıca yine olağan dışı meclis toplantılarımızda olmaktadır. Ben bu toplantının hayırlı olmasını diliyor, teşriflerinden dolayı tüm üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Toplantıda daha sonra gündem gereği bütçe görüşüldü. Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği üyeleri; Akşehir Gölü'nün tekrar kazanılması, Akşehir'e yapılan Arıtma Tesisi sayesinde Akşehir Gölü'ne daha temiz su verilmesi, çevre kasaba ve beldelerde de göle temiz suyun ulaşması için atık su arıtma tesisi ve doğal arıtma tesisi yapılması için Bakanlık nezdinde çalışmalar yapmayı, Akşehir ve Eber Gölleri çevresindeki doğal yaşamın korunarak daha temiz ve ekolojik dengenin korunması için yeni çalışmalar yapılması hakkında görüşmeler yaptı.

        (CF-AH-Y)

        24.11.2016 10:14:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa