Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keleş: "2023 yılına kadar 1,6 milyarı aşan yatırım yapmış olacağız"

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Yeni dönem hedeflerini açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Tüm ilçelerimizde yatırımlarımız sürüyor. Barajlar, HES'ler, arıtma tesisleri, içmesuyu ve kanalizasyon hatları inşa ediyoruz. 2023 yılına kadar şehrimize 1,6 milyarı aşan yatırım yapmış olacağız. Planladığımız yatırımların da tamamlanmasıyla altyapıda hiçbir sorun kalmayacak" dedi.

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, gerçekleşen Kasım Olağan Genel Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulundu. Yeni yılda 550 Milyon TL'lik bütçeyle şehre hizmet vereceklerini belirten Rüstem Keleş, "Yeni dönem performans programımızı belirledik. Kurumumuzun 2023 vizyonu dahilinde şehir genelinde 1,6 Milyar TL'yi aşan yatırım yapacağız. Sakaryamızın gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için her türlü önlemi almaya ve gerekli projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        Kuzeye 233 milyon

        Rüstem Keleş, "16 ilçemizde de devam eden yatırımlarımız var. Bunların yanı sıra tüm ilçelerimiz için yeni proje ihalelerine de çıkıyoruz. Planlanan projelerimizle Kocaali ve Karasu yatırımlarımız 233 milyonu bulmuş durumda. Karasu Atıksu Arıtma Tesisimiz devrede. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinin yapımına başladık. İki ilçemiz için başlattığımız içmesuyu imalatlarımız sürüyor. Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizde de sona yaklaştık. Bölge için planladığımız Çamdağı Barajımız da önemli bir yatırım olacak" şeklinde konuştu.

        Güneyde tarihi projeler

        Şehrin güneyinde de önemli projelerin hayata geçirildiğini belirten Rüstem Keleş, yeni projelerin de müjdesini verdi: "Pamukova, Taraklı ve Geyve ilçelerimizdeki yatırımlarımız da planlananlarla 177 Milyonu geçti. Bölgede kilometrelerce uzunlukta kanalizasyon ve içmesuyu hatları inşa ettik. Sakarya Nehrinin temizliği açısından büyük önem taşıyan Pamukova-Geyve Ortak Atıksu Arıtma Tesisini devreye aldık. İnşallah kısa süre içerisinde de Pamukova, Taraklı ve Geyve için 66 mahalleyi kapsayan içmesuyu çalışmalarımızın da etap etap ihalesini gerçekleştireceğiz."

        Erenler ve Serdivan yenileniyor

        100 milyonu bulan yeni yatırımla Erenler ve Serdivan'ın uzun yıllar altyapıda sorun yaşamayacağını da açıklamalarına ekleyen Rüstem Keleş, "İki ilçemizin depremde zarar gören ve artık ihtiyacı karşılamayan tüm içmesuyu hatları yenilenecek. Kanalizasyon hatları inşa edilecek. Yağmursuyu ile ilgili olarak Erenler'de önemli bir çalışmayı başlattık. Yeni projelerimizle bölgedeki kayıp kaçak ve arıza oranları en alt seviyelere inecek. İnşallah çalışmalarımızın tamamlanmasıyla iki ilçemiz altyapıda herhangi bir sorun yaşamayacak" diye konuştu.

        Yeni projeler başlıyor

        Arifiye, Adapazarı ve Sapanca ilçeleri için de müjdeler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Arifiye'de Hanlı bölgesi ile ilgili kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Sapanca'da 11 mahalleyi ilgilendiren içmesuyu çalışmalarımız önemli ölçüde tamamlandı. Ayrıca yine Sapanca için yeni bir içmesuyu arıtma tesisi ihalesine çıkacağız. Yanık kanalizasyon projesinde de çalışmaları başlatıyoruz. Adapazarı ilçemizde de Karaman Atıksu Arıtma Tesisi'nin koku sorununu çözüyoruz" dedi.

        Dev yatırımlar

        Ferizli, Söğütlü ve Kaynarca'da da birbirinden önemli projelerin başladığını belirten Rüstem Keleş, "3 ilçemiz için planlanan projelerimizin de dahil olduğu yatırım perspektifimiz 120 milyonu buldu. Ferizli ve Söğütlü'de kanalizasyon hatları inşa ediyoruz. İlçelerimizi sağlam altyapıyla buluşturuyoruz. Kaynarca ilçemizde de içmesuyu çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla Kaynarca'nın tüm mahallelerine Sapanca Gölümüzün suyunu ulaştırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

        Altyapıda sorun yok

        Rüstem Keleş, "Akyazı, Karapürçek ve Hendek ilçelerimizde de yeni projelerimiz başlıyor. Akyazı'da Keremali İçmesuyu projemizi başlatıyoruz. Hendek'te önemli içmesuyu yatırımları yaptık. Yeni projelerimiz de olacak. Proje ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Karapürçek ilçemiz için kısa süre önce sözleşmemizi imzaladık. İnşallah kısa süre içerisinde altyapı çalışmalarına başlıyoruz. Ayrıca Kanlıçay Arıtma Tesisimizi de yeniliyoruz" diye konuştu.

        Akçay-HES-Jeotermal

        SASKİ'nin özgün projeleri hakkında da bilgiler veren Rüstem Keleş, "Sapanca Gölümüze alternatif olacak Akçay Barajımız da hızla yükseliyor. Gövde yüksekliğimiz 20 metreyi geçti. Yine proje kapsamında iletim hatlarına kurulacak hidroelektrik santraller için de çalışmalara başladık. Akçay Barajımız devreye alındığında hem şehrimiz için yaklaşık 40 milyon metreküplük alternatif kaynak oluşturmuş olacağız hem de enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Geçtiğimiz günlerde jeotermal sondaj çalışmalarımız hakkında bilgiyi paylaşmıştık. Akyazı'nın ardından inşallah Sapanca'dan da güzel haber bekliyoruz" dedi.

        "Gece gündüz çalışacağız"

        Rüstem Keleş açıklamalarının sonunda şu ifadeleri kullandı: "Sudan taraf olarak, insan, çevre, bilgi ve teknoloji odaklı, sürdürülebilir bir su yönetimi ve kültürü oluşturma hedefiyle çalışmalarımızı gece gündüz sürdüreceğiz. Sakarya için hemşerilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle gerçekleşen genel kurulumuzun şehrimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum."

        (BB)

        23.11.2016 17:19:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa