Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'deki 6 projeye Başbakan'dan tam destek

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız

        EDİRNE (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Başbakan Binali Yıldırım'ın Edirne ve ilçelerini kapsayan 6 projeye destek verdiğini söyledi.

        AK Parti İl Başkanı Akmeşe, basın mensuplarıyla bir restoranda kahvaltıda bir araya geldi. Akmeşe, Edirne'ye yapılacak yatırımlarla ilgili de açıklamalarda bulunurken Edirne ve ilçelerinde gerçekleştirdikleri projeler hakkında önemli gelişmeleri aktardı.

        Edirne Teşkilatı olarak 250 kişi Ankara'ya bir çıkarma yaptıklarını belirten Akmeşe, "Partimizin grup toplantısına katılarak Sayın Başbakanımızın da konuşmasını dinledik. 250 kişi katılmamız da oradaki milletvekillerinin ve bakanların da dikkatlerini çekti. Trakya'dan ilk defa bu kadar kalabalık bir grup ile partimizin grup toplantısına katılıp Edirne'nin birlik ve beraberliğinin gücünü göstermiş olduk. Arkadaşlarımla orada birlikte olmak bize de güç verdi. Sayın Başbakanımızın da dikkatini çekti. Grup toplantısı bizim için bir bahaneydi. Önemli olan Başbakanımız ile Edirne'yle ilgili önemli konuları paylaşmaktı. Sağ olsun Başbakanımız bize o fırsatı da verdi. Edirne'nin önemli 5-6 tane büyük projesi var. Bunların bir kısmı yarım bir kısmı ise devam ediyor. Biz bunların bir an önce tamamlanıp Edirne'ye kazandırılması için Başbakanımızdan ve Bakanlarımızdan da destek istedik. Sağ olsun şu anda her ne kadar Bursa Milletvekilimiz ve Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanımız olsa da kendisini Edirne Milletvekili olarak kabul eden Sayın Müezzinoğlu, Edirne ve Trakya'ya hiçbir zaman desteklerini esirgemedi. O gün o da bizimle beraber oldu. Anayasa Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Şentop da sağ olsun bize çok ilgi gösterdi. Mecliste görüşeceğimiz arkadaşlarımızla ve her konuda bize çok yardımcı oldu. Aynı zamanda Sayın Milletvekilimiz Rafet Sezen de bizimle beraberdi. Ben onlara da bu programda bize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Hızlı tren

        Hızlı tren projesi için Başbakan Yıldırım'dan destek istediklerini ifade eden Akmeşe, "Sayın Başbakanımıza biz önemli olan 6 tane konu götürdük. Bunlardan birincisi hızlı tren projesiydi. Bunun projeleri tamamlanmış, şu anda ihale safhasına gelinmiş. En kısa zamanda ihalesi yapılacak. Bunun da bir an önce yapılması için Sayın Başbakanımızdan destek istedik" dedi.

        Çakmak Barajı

        Çakmak Barajı'nın gövde inşaatı bittiğini aktaran Akmeşe, "İkincisi de Çakmak Barajı'ydı. Çok büyük bir projedir. Yaklaşık 522 bin dönümlük araziyi sulayacak bir projedir. Biraz sulama ve bunun altyapısı ile ilgili bir çalışma olmadı. Şu anda ondan da bir kısmı proje aşamasında. İlk etapta birinci ve ikinci kademe olmak üzere birinci kademesi ihale edildi. Çalışmalar devam ediyor. Uzunköprü, Meriç, Havsa ve Pehlivanköy'ü de içine alan bir havzanın sulaması buradan gerçekleştirilecek. Bu işin de bir an önce tamamlanması için Başbakanımızdan yardım istedik" şeklinde konuştu.

        Organize sanayi

        Organize sanayi bölgesi projesinden de bahseden Akmeşe, "Üçüncüsü de Organize Sanayi Bölgemizdi. Senelerden beri açalım dedik. 18 tane firmamız çalışıyor. Fakat doğal gaz ve yol sıkıntısı yüzünden yatırımcılar şu anda pek rağbet göstermiyorlar. Yol ile ilgili bir Organize Sanayi ve Lalapaşa, bir de Organize Sanayi-Havsa-Hasköy arasındaki bağlantı yolu var. Bu TIR taşımacılığına uygun bir yol değil. Bunu yeniden gündeme alıp, bu yolun da bir an önce yapılması, hatta bu bölgede bir toplulaştırma var. Onu da geçen gittiğimizde Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile görüşmüştük. Süloğlu ve Lalapaşa toplulaştırılması yapılacak. İnşallah bunun da 2017 yılında gerçekleştirileceğine inanıyorum. Bu toplulaştırma olursa buraya yol yapılacak ve yapılması da daha kolay olacak" ifadelerini kullandı.

        Kültür ve kongre merkezi

        Edirne'ye kültür ve kongre merkezinin şart olduğunu belirten Akmeşe, "Dördüncüsü de Edirne Kültür ve Kongre Merkezi'ydi. Edirne bir turizm kentidir. Turizm ile sesimizi duyurmaya, gelirlerimizi oradan almaya çalışıyoruz. Fakat ne kongre merkezimiz ve ne de büyük bir kültür merkezimiz var. Daha önce Açık Cezaevi'nin yanına yer olarak tahsisi yapılmış. Bir an önce bunu da kazandırmak için de Sayın Başbakanımıza görüşlerimizi söyledik. Kültür Bakanlığı ile bunu da görüştük. Onların da çok büyük desteği olacak. Herhalde en kısa zamanda Edirne'ye bir Kültür ve Kongre Merkezi kazandıracağız" dedi.

        Osmanlı Sarayı

        Osmanlı Sarayı kazı çalışmalarının hızlanması için destek istediklerini aktaran Akmeşe, "Beşinci konu, Osmanlı Sarayı'nın rölöve ve restorasyon yapılanmasıdır. Yeni Saray'ın yani Sarayiçi bölgesinde olan Saray'ın kazı çalışmaları 1900'lü yıllarda başlamıştı. Fakat gün yüzüne çıkarılan 2 tane eserimiz var. Çok büyük bir yapı ve Edirne'deki turizme çok büyük katkısı olacak bir yapıdır. Çalışmalar devam ediyor ve bunun da hızlandırılması için Başbakanımızdan bu konuda destek istedik" ifadelerini kullandı.

        Hamzadere Barajı

        Hamzadere Barajı'nın sulama projesi hakkında açıklama yapan Akmeşe, "Altıncı konu ise Hamzadere Barajı'nın sulama projesidir. Hamzadere Barajı, İpsala bölgesine çok büyük katkı sağlayacak, tarım arazilerinin de çok değerli olduğu bir bölge. Onun da bir kısmı yapılmıştı, bir kısmı da devam ediyor. Bunun da bir an önce yapılıp çiftçilerimize sunulması için Başbakanımızdan destek istedik. Sağ olsun o da bize ilgi gösterdi. İnşallah bu büyük projeleri en kısa zamanda tamamlayarak Edirne halkımıza sunmak istiyoruz" dedi.

        Karaağaç Köprüsü

        Karaağaç Köprüsü'nün inşaatının az kaldığını ve en kısa sürede açılacağını belirten Akmeşe, "Bir de 2 bin 200 metrelik Karaağaç Köprüsü var. Köprü değil de viyadük aslında. Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğüdür. O da çok şükür tamamlanmak üzere. Birkaç defa söz vermemize rağmen açılışını gerçekleştiremedik. Sayın Bakanımız da söz verdi, hatta mahcubiyetini dile getirdi. İnşallah 15 güne kadar köprünün inşaatı bitecek. Bir aksilik olmazsa Aralık ayı içerisinde Bakanlarımızın da katılımıyla" diye konuştu.

        (EY-MEF-Y)

        22.11.2016 15:19:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa