Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri'de 21 bin 661 öğrenci TEOG sınavına girecek

        - Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı:

        - "16 ilçede 278 okulda yapılacak sınava 21 bin 661 öğrenci girecek"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Turan Bulut

        Kamera : Turan Bulut

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, kentte 21 bin 661 öğrencinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına gireceğini söyleyerek, sınavla ilgili her türlü tedbirlerin alındığını söyledi.

        Yarın başlayacak olan TEOG Sınavı öncesi İl Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, il genelinde 16 ilçede yapılacak olan sınavda 21 bin 661 öğrencinin ter dökeceğini açıkladı. Elmalı, "23-24 Kasım tarihlerinde TEOG sınavlarını yapacağız. 278 okulumuzda sınav olacak. Sınav yarın başlayacak, bir günde 3 oturum olacak. Yarın yapılacak birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve ahlak Bilgisi derslerinden sınavlarımız olacak. Sınavlar saat 09:00'da başlayacak. Her sınav arasında yarım saat ara olacak. Her dersin sınavı da 40 dakika olacak. ikinci gün ise 1. oturumda Fen Bilimleri, 2. oturumda Türkiye cumhuriyeti İnkılap Tarihi, 3. oturumda ise Yabancı Dil derslerinden sınavlara girecekler. Bu sınava mazeretleri sebebiyle katılamayan öğrencilere ek sınav hakkı da bakanlığımız tanımış. 17-18 Aralık tarihlerinde de sınava giremeyen öğrencilerimiz için de ek sınav yapacağız. bu sınavları yaparken her türlü hazırlığımızı yaptık. Bakanlığımız bu sınavlara çok önem veriyor. Üniversite ve diğer sınavlardan daha fazla tedbirleri biz alıyoruz. Şuanda bütün tedbirleri almış durumdayız. Pazar günü itibariyle sorularımız geldi, depolarımıza yerleştirdik. Yarın sabah 06:00 itibariyle Melikgazi İlçemizdeki merkez okulumuzdan 5 ilçenin dağılımını yapacağız. Sınav evraklarının zamanında sınıflara girmesini sağlayacağız. Sınavlar 16 ilçede yapılmaktadır. Melikgazi, Kocasinan, Talas, İncesu, Hacılar, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Özvatan, Tomarza, Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde sınavları yapacağız. 8. sının olan tüm okullarda bir öğrenci dahi olsa sınav yapılacaktır. 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak olan TEOG ortak sınavı ilimize bağlı tüm okullarımızda aynı saatte başlayıp, aynı saatte tamamlanacaktır. 7 öğrencinin sınavları kendi evinde yapılacaktır. Hasta olan, diyabet olan öğrenciler kendi ilaçları ile birlikte sınava girebilecek, ihtiyaç duyduğu anda kullanabilecektir. İşaretleme kurşun kalemle yapılacaktır. İşitme engelli öğrencilerin sınavda herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için işaret dili bilen öğretmenler görevlendirilecektir. Engelli öğrenciler, engelleri ile ilgili sürekli kullandıkları araç, gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabilecektir. Sınavda kullanılan kitapçıkları sınavın 2. gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün isteyen öğrencilere kendi kitapçıkları dağıtılacaktır" ifadelerini kullandı. Öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunan Elmalı, stres yapmamaları ve sakin olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

        Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ayrıca, sınavın yapılacağı tüm okulların tatil olacağını da sözlerine ekledi.

        (TB-AÖ-Y)

        22.11.2016 14:33:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa