Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SASKİ ilçelerin alt yapı sorununu çözüyor

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, ilçelerin alt yapı sorunlarını çözeceklerini açıkladı.

        Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçeleri kanalizasyon ve yağmur suyu yapım işi inşaatında 2016 yılında, 4 milyon lira harcama yaptıklarını söyleyen Kamil Demircioğlu, "Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçe belediyeleri tarafından, 35-40 yıldan beri, maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamayan, kanalizasyon hatlarını SASKİ tarafından yenilendi. Ayrıca bu ilçelerin ihtiyaçlarına göre de, yağmur suyu hatları döşendi" dedi.

        Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçesinde bu yıl 23 kilometre alt yapı hattı yapıldığının altını çizen Kamil Demircioğlu, "Havza ilçesinde 6 kilometre kanalizasyon ve 1 kilometre yağmur suyu olmak üzere 7 kilometre alt yapı yapıldı. Kavak ilçesinde 6 kilometre kanalizasyon ve 4 kilometre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 10 kilometre alt yapı şebeke hattı döşendi. Ladik ilçesinde 5 kilometre kanalizasyon hattı ve Asarcık ilçesinde ise 1 kilometre kanalizasyon hattı yapıldı. Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinde 18 kilometre kanalizasyon hattı ve 5 kilometre de yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 23 kilometre boru hattı döşendi" diye konuştu.

        İlçelerin alt yapı sorununu çözmede kararlı olduklarını kaydeden Demircioğlu, şunları söyledi: "Samsun'un ilçelerini Avrupa standartlarında modern hale getirmek için, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elimizi taşın altına koyduk, bu yoldan dönüş yok. İlçelerin alt yapı sorununu çözmeye kararlıyız. Bunu da, vatandaşlarımızla birlikte başaracağımıza inanıyorum."

        Güney Bölgesi Ana Kontrolörü İnşaat Mühendisi Atilla Akın ise, "Havza ilçesinin yüzde 90'ının alt yapısı tamamlandı. Kavak ilçesinin yüzde 70'inin alt yapısı bitirildi. Ladik ilçesin de ise yüzde 85'inin alt yapısı tamamlandı. Asarcık ilçesinin şehir merkezindeki mahallelerde ise yüzde 80'inin alt yapısı tamamlandı. 2017 yılın da ise Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinde alt yapı çalışmalarına devam edilecek" ifadelerini kullandı.

        (SAM-SLH-Y)

        21.11.2016 10:41:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa