Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şuhutlu 500 genç sinema ile buluşacak

        (Fotoğraflı)

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Şuhut Kadim Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen "Şuhut'lu Gençler Sinemayla Buluşuyor" projesi kapsamında ilçede sinemaya gitmeyen 500 gencin "H.Z. Muhammed Allah'ın Elçisi" filmini izlemeye götürüleceği kaydedildi.

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kadim Gençlik Derneği Genel Başkanı Selçuk Çatalkaya proje ile birlikte Şuhut'ta özellikle sinema kültürünün oluşturulmasının hedeflendiği kaydetti. Başkan Çatalkaya "Dünya genelinde dinimize ve peygamber efendimize yönelik gerçekleştirilen algı operasyonlarına adeta bir cevap niteliğinde olan H.Z.Muhammed Allah'ın Elçisi filminde gençlerimizle birlikte sinemada buluşmayı hedefliyoruz. Dernek olarak gayemiz amacımıza uygun olarak Şuhut'un ve Afyonkarahisar'ın, kültürel, sanatsal ve diğer tüm alanlarda özellikle gençlerimizin gelişimine katkı sunmaktır. Bugüne kadar bu yönde hiçbir proje özellikle Şuhut'ta yapılmadı, bizler dernek olarak böyle bir çalışmanın hayırlı sonuçlara vesile olmasını ümit ediyoruz" dedi.

        Başkan Çatalkaya, son zamanlarda övgülerin ve eleştirilerin odağı olan H.Z. Muhammed Allah'ın Elçisi filminin neden tercih edildiğine de değinerek, gençlerin ahlaki ve manevi değerlerini yüceltici başka bir film olmadığını vurguladı. Sinema ile önemli bir eksikliğin kapılacağını vurgu yapan Başkan Çatalkaya, "İnşallah sinema alanında gençlerimizin ahlaki ve manevi değerlerini yükseltecek, kültürel ve manevi değerlerimize önem veren sinema yapımlarının çoğalmasını ümit ediyoruz. Şuanda vizyonda bulunan bir çok film ne yazık ki bizim gelenek ve göreneklerimizle bağdaşmayan toplumunda ahlaki yaralar oluşturmaktadır. Bu alan da milli sinemacılarımızın bir an önce milli sinema yapımları ile bu eksikliği ve yarayı kapatmalarını ümit ediyoruz" diye konuştu.

        (GC-

        20.11.2016 13:29:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa