Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arıcılara eğitim semineri verildi

        (Fotoğraflı)

        Yunus Özhanlı

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da arıcılara, 'Modern Arıcılık Teknikleri' konulu eğitim semineri verildi.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen, 'Modern Arıcılık Teknikleri' konulu eğitim seminerinde arıcılara, arıcılıkta bilenen yanlış teknikler hakkında eğitim verildi. İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programa, İl Müdürü Turan Karahan, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf Elitok, Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu ve arıcılar katıldı. Arıcılığın Elazığ ve Türkiye için değerli bir sektör olduğunu belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, "İlimizde yaklaşık 600 civarında arıcılar birliğine üye olan aktif arıcılık işletmemiz bulunmaktadır. Bu işletmelerden yıllık ortalama bin ton civarında bal üretimi gerçekleşmekte ve 12 ton civarında da bal mumu üretilmektedir. Bu yıl mevsimsel bir sıkıntıdan dolayı maalesef arıcılarımız arzuladıkları bu ürünü alamadılar. Dolayısıyla ilimizin bu yılki total bal üretimi 357 ton civarındadır" dedi.

        Türkiye geneline 83 bin işletme ve 7 milyon 700 bin civarında koloniye sahip olunduğunu aktaran Karahan, "Dünya çapında iyi bir konumdayız. İnşallah Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın uygulayacağı destekleme politikaları ile bunu daha da artıracağız. Biz ilimizde arıcılık yaparken diğer illerden farklı olarak organik arıcılıkta yapıyoruz. Biz 2 ilçemizde organik arıcılığı uyguluyoruz ve buna yönelik projelerimizde var. Maden ilçemize 600 adet projeli ve tamamı hibe organik kovan dağıtımını gerçekleştirdik. Şuanda imalatları bitmek üzere olan 600 tane organik kovanı Sivrice ilçemizde organik arıcılık yapan arıcılarımıza dağıtımını gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

        Daha sonra Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, arıcılara, arıcılıkta bilenen yanlış teknikler başta olmak üzere, arıcılık ile ilgili temel bilgileri anlattı.

        (YÖ-AKK-Y)

        19.11.2016 12:50:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa