Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'da muhtarlara özel büro

        - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu:

        - "Valilik bünyesinde muhtarlar için özel büro kuruldu"

        - "Muhtarların talep ve isteklerini bu büro kanalıyla kısa sürede sonuçlandıracağız"

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Valiliği bünyesinde mahalle muhtarlarının işini takip etmesi için özel bir birim oluşturulduğunu söyledi.

        Vali İrfan Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın Genelgesi doğrultusunda muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinlemek üzere gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısını sürdürüyor. Bu kapsamda Ünye ilçesinde, Ünye, Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerindeki muhtarlarla bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu, muhtarlara en kolay şekilde hizmet vermek için azami gayret gösterdiklerini söyledi.

        Toplantıya katılan muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, demokrasinin en önemli unsurunun seçimler olduğunu ifade ederek seçilmiş kişilerin demokrasinin en kılcal damarları olduğuna dikkat çekti.

        Muhtarlara özel büro

        Muhtarların talepleri ve sorunlarıyla yakından ilgilenmek üzere valilikler ve belediyeler bünyesinde bürolar oluşturulduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Valilikler ve belediyeler bünyesinde sırf muhtarların işlerini takip etmek üzere birim oluşturuldu. Bu birimlerde muhtarların işlerini kısa sürede sonuçlandırmak ve takip etmek üzere muhtar bilgi hatları oluşturuldu. Muhtarların istek, dilek ve şikayetleri öncelikle ele alınsın, takip edilsin ve sonuçlandırılsın diye elektronik yazışma sistemi kuruldu" diye konuştu.

        Muhtarların seçilmiş kişiler olarak belli bir kitleyi temsil ettiklerini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, "Daire müdürlerimizle yaptığımız toplantılarda, muhtarlarımızın istek, dilek ve şikayetlerini öncelikle ele almaları ve yapılabilecek talepleri muhakkak yerine getirmeleri, yapılamayacak olanları da yani kendisinin gücünü yetkisini aşanları da yetkili mercilere iletmelerini ve kanunen de yapılması mümkün olmayanları ki olabilir onlarından niye yapılamayacağını, muhtarlarımıza iyice izah etmelerini tembihliyorum" şeklinde konuştu.

        "Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz"

        Bütün kamu makamlarının halka hizmet edilmesi amacıyla ihdas edildiğinin altını çizen Vali Balkanlıoğlu, "Bizler hepimiz kamu görevi ifa ediyoruz. Seçilmiş, atanmış fark etmez. Sonuçta hepimiz bu memleketin hayrına ve bu memleketin vatandaşlarına hizmet için kanunları gereği ihdas edilmiş makamları işgal ediyoruz. Kimimiz bu makamlara seçilerek geliyoruz. Kimimiz de kanunlar muvacehesinde tayin edilerek geliyoruz. Sonuçta bizim hepimizin görevi nedir? Halka hizmettir. Bize bu yetkiyi ve imkanı veren de sonuçta halkın kendisidir. Bizlerin görevi halka hizmet etmektir. Böyle vali, kaymakamlık, belediyeler çekinerek girilecek, meramınızı zorlanarak anlatacağınız makamlar değildir" dedi.

        Muhtarlar toplantısına, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Ünye Kaymakamı Fatih Görmüş, Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Çaybaşı Kaymakamı Fatih İzmir, İkizce Kaymakamı Yusuf Turan, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, bazı daire müdürleri, ilçe protokol mensupları ile Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinin muhtarları katıldı.

        Toplantının son derece faydalı olduğunu dile getiren muhtarlar, toplantıyı düzenlemesinden ve daire müdürleriyle kendilerini bir araya getirmesinden dolayı Vali İrfan Balkanoğlu'na teşekkür ettiler.

        (MAK-SLH-Y)

        17.11.2016 11:07:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa