Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hüyük'te meslek yüksekokulu için ilk adım atıldı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Hüyük ilçesinde uzun yıllardır vatandaşların beklentisi olan meslek yüksek okulu açmaya yönelik emekler bu dönemde meyvesini verdi.

        AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Yüksel Taşkesen, Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Faruk Doğan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yüksekokulun yer tespiti yapılarak ilk kazma vuruldu.

        "MYO ilçemizin vizyonuna katkı sağlayacak"

        Vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen törende bir açıklama yapan Milletvekili Babaoğlu, "Hüyük değişiyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. Göreve başladığımız gün Hüyük ilçemizin bir gelecek vizyonu olmalı ve ülkemizin hedefleri olduğu gibi Hüyük'ünde 2023 hedefleri olmalı düşüncesiyle uzun vadede İlçemizin gelişmesine nelerin katkı sunabileceğini belediye başkanımız, ilçe başkanımız ve teşkilat mensuplarımızla birlikte ortaya koymuştuk. Hüyük için en çok dile getirilen konulardan biri Hüyük'e meslek yüksek okulu kazandırmaktı. Bunun için belediye başkanımız ve ilçe başkanımızla birlikte girişimlerimizi yaptık. Selçuk Üniversitesi Rektörümüzün de olumlu yaklaşması ile çalışmalarımız başlamıştı. Bugün bizler gelecek nesillerimizin Hüyük'ü için bir aradayız. Sizlerle birlikte attığımız bu ilk adımı kısa sürede sonuçlandırıp meslek yüksek okulunu ilçemize kazandırdığımızda eminim ki; ilçemizin gelişmesine daha çok katkı sunacak ve gelecek vizyonunda aktif bir rol üstlenmeye başlayacak bir eğitim kurumumuz olacak. Bir siyasetçi olarak beni en çok mutlu eden ise Hüyük'te yaşayan herkesi yakından ilgilendiren ve herkesin yaşamına katkı sunacak toplumsal bir projeyi hayata geçirmek" dedi.

        "Projeler aksamaz"

        "Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz" diyen Mehmet Babaoğlu, "15 Temmuz hain darbe girişimi, FETÖ, PYD, PKK, DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Birileri biz bu mücadeleyi ederken yatırımları aksatacağız diye düşünebilir, terörü salalım başlarına gelişmeyi durduralım diyebilir ama kimsenin endişesi olmasın Ne İstanbul'un, Ankara'nın, Gaziantep'in, İzmir'in, Konya'nın yatırımlarını aksatırız ne de güzel Hüyük ilçemizin yatırımlarını. Büyük küçük fark etmeksizin bizler projelerimizi hayal etmeye ve sonra istişarelerle olgunlaştırıp bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Belki de bu coğrafyanın bir evladı olmamdan dolayı, yola çıktığımız günden itibaren Hüyük, Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Derbent, Doğanhisar ve Konya'mızın her ilçesinden ilçelerimizle ilgili bir talep geldiğinde ya da bir proje geldiğinde heyecanlanıyorum. Bu coğrafyada güzel eserler bırakmamız lazım ve bunun için hep birlikte çalışmamız lazım. Zaman hızlı akıyor ve bu zamanı en etkin şekilde değerlendirmek bizlerin görevi" ifadelerini kullandı.

        "Hüyük birliği ile daha ileriye taşınacak"

        AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Hüyük için birçok projeyi eş zamanlı olarak hayata geçirdiklerini belirterek, "Selki ve Değirmenaltı mahallelerimiz de yeni bir gölet için çalışmalarımız başladı. İlçe Devlet hastanesi için projemiz çizildi inşallah 4 katlı 25 yataklı yeni bir hastane yapılacak. Burunsuz, İmrenler ve Pınarbaşı mahallelerimize TOKİ aracılığıyla Tarım Köy Projemizi ilk defa bu bölgede gerçekleştirmek için girişimlerde bulunduk. Geçtiğimiz hafta Beyşehir, Hüyük, Derbent, Seydişehir Belediye ve İlçe Başkanlarımızla birlikte TOKİ Başkanımızı ziyaret ederek projemizi anlattık. İnşallah güzel sonuçlar alacağız. Oradan birlikte yine Karayolları Genel Müdürümüze gittik, başta Beyşehir - Konya yolu olmak üzere bu bölgedeki yol çalışmalarının hızla tamamlanması konularını görüştük. Mesele birlikte çalışmak ve birlik olup hedefe doğru yürümek bizim için. Eminim Hüyük birlikteliğiyle çok daha güzel eserlerin kazanıldığı bir İlçemiz olacak. Ben, hayırlı olsun diyor Selçuk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin'e, Hüyük Belediye Başkanımıza AK Parti İlçe Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

        (ÖS-AH-Y)

        14.11.2016 15:16:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa