Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmetçik Anadolu Lisesi Proje ortaklarını misafir etti

        (Fotoğraflı)

        ÇORUM (İHA) - Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi bu sene kabul edilen Avrupa Birliği (AB) projesi "Organic Food Production in Schools For Sustainability and Healt Future Generations" için kente gelen proje ortakları çalışmalarını tamamladı.

        Proje ekibi Kargı, Oğuzlar ve İskilip ilçelerinde yapılan organik tarım uygulamalarını yerinde incelediler. Çorum ve çevredeki tarihi ve turistik bölgeleri de gezen proje ortakları, sertifika töreni sonrasında ülkelerine döndüler.

        Sertifika töreninde konuşan Çorum İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük, "Çorum'a hoş geldiniz. Farklı ülkelerde yaşıyor olsak da tek bir dünyamız var. Aynı havayı soluyoruz. Bu projeler birbirimizi daha iyi tanıma ve zenginliklerimizi paylaşma imkanı sağlıyor. Yeni projelerle tekrar geleceğinizi ümit ediyorum." dedi.

        Proje ortağı ülkelerden gelen misafirler de Çorum'u çok sevdiklerini belirttiler. İl Milli Eğitim Müdürü Büyük'le tanışmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, gördükleri ilgi ve konukseverliklerinden dolayı teşekkür ettiler.

        Çek Cumhuriyeti koordinatörlüğünde kabul edilen "Organic Food Production in Schools For Sustainability and Healt Future Generations" isimli projeye, Türkiye, Romanya ve İsveç ortak ülkeler olarak katılıyor.

        Projenin amacının topluma hizmet uygulamaları kapsamında yarının büyüklerine, organik gıda tüketiminin insan sağlığı açısından öneminin anlatmak, gençlerimizin ve ailelerin bilinçlendirilerek, sağlıklı beslenmek için organik gıda tercih etmeye teşvik etmek olarak ifade edildi.

        (BÖ)

        13.11.2016 15:55:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çorum İlçeleri
        Tüm Çorum Haberleri
         Çorum

        Çorum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa