Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İhsangazi'de vatandaşlar, TOKİ konusunda bilgilendirildi

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - İhsangazi Belediyesi tarafından ilçeye yapılmak istenilen TOKİ konutları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        İhsangazi Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçeye yapılmak istenilen 112 dairelik TOKİ konutları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İhsangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen TOKİ Konutları Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda TOKİ konutları hakkında detaylı bilgiler veren İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, İhsangazi Belediye Meclisi tarafından TOKİ'ye 15 dönümlük arazi tahsis edildiğini ve TOKİ konutlarının ilçe merkezine yapılacağını açıkladı. TOKİ'nin ilk etapta talebe göre 112 daire yapacağını belirten Danacı, talebin artması durumunda bu rakamın arttırılabileceğini belirterek, talebin yeterli olmaması halinde projenin hayata geçirilemeyeceğini söyledi.

        Şuana kadar 112 TOKİ konutuna karşılık olarak 15 kişinin müracaatta bulunduğunu aktaran Danacı, taleplerin 25 Kasım'a kadar alınacağını ifade ederek, şunları kaydetti: "TOKİ konutları için şuana kadar yeterli talep gelmedi. TOKİ, ilçemize 2+1 veya 3+1 şeklinde konutlar yapmayı planlıyor. İhsangazi Belediyesi olarak şehrin içerisinde 15 dönümlük bir araziyi TOKİ'ye tahsis ettik. Bu yaın 25'ine kadar müracaatlar devam ediyor. Müracaat etmek isteyen vatandaşlarımız, 2+1 konutları için 2 bin TL, 3+1 konutlar içinde 4 bin TL bankaya ücret yatırmaları gerekiyor. 25 Kasım'a kadar müracaatlar alındıktan sonra gelen talepleri toparlayacağız ve TOKİ'ye bildireceğiz. Fakat talep 112 konuttan fazla olursa yerimiz müsait, gerekirse büyütebiliriz. Tabii ki çok düşük TOKİ için talep gelirse proje rafa kalkacak. Herhalde TOKİ'de müracaat sahiplerine paralarını iade edecektir. Bu ayın 25'ine kadar TOKİ müracaatları devam edecek. Bu konuda muhtarlarımız, mahallesinde veya köyünde yaşayanları bilgilendirsinler"

        Mahalle ve köy muhtarlarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında ardından Danacı, ilçede yürütülen çalışmalar ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

        (Vİ-RFK-Y)

        07.11.2016 14:27:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa